Web Analytics
Predsednici Sinhue i AP o medijskoj saradnji - BetaRS

Predsednici Sinhue i AP o medijskoj saradnji

Svet | 19.06.2024 | access_time 12:40
Predsednici Sinhue i AP o medijskoj saradnji
Foto: Xinhua/Li Rui

Predsednik novinske agencije Sinhua Fu Hua u sredu je u Njujorku razgovarao sa predsednicom i izvršnom direktorkom Asošiejted presa (AP) Dejzi Virasingam (Daisy Veerasingham).

AP je važan partner Sinhue i dve strane već dugo održavaju prijateljske odnose, rekao je Fu, koji predvodi delegaciju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako prenosi Sinhua, Fu je izrazio nadu da će dve strane dodatno proširiti saradnju u oblasti vesti i informacionih usluga, osnažiti razmenu u primeni novih tehnologija u medijskoj industriji i produbiti saradnju u okviru multilateralnih mehanizama.

AP i Sinhua sarađuju više od 50 godina i ta saradnja je izdržala test vremena, rekla je Virasingam.

„Videli smo mnogo promena u svetu, ali mislim da je odnos koji su dve organizacije zajedno stvarale toliko dugo zaista važan pokazatelj kako možemo da unapredimo naš odnos u godinama koje su pred nama“, rekla je Virasingam.

Dve strane su razmenile potpisane sporazume o saradnji na distribuciji fotografija, video zapisa i saopštenja za javnost, a razgovarali su i o izazovima i mogućnostima kao što su korišćenje veštačke inteligencije i izveštavanje o Olimpijskim igrama.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Kosarka

Zelena Srbija

Hronika

Scena