Web Analytics
Besplatna onlajn info sesija o izgradnji solarnih elektrana na porodičnim kućama - BetaRS

Besplatna onlajn info sesija o izgradnji solarnih elektrana na porodičnim kućama

Izvori | Izvor: Beta | 19.06.2024 | access_time 13:10
Besplatna onlajn info sesija o izgradnji solarnih elektrana na porodičnim kućama
Centar za unapređenje životne sredine organizovaće sledeće sedmice besplatnu info sesiju "Kako izgraditi solarnu elektranu na krovu porodične kuće?".

Tokom ove info-sesije učesnici će biti upoznati s konceptom proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe, načinom i preduslovima za proizvodnju električne energije putem solarnih panela i kako pravilno dimenzionisati i postaviti solarnu elektranu na sopstvenom krovu.

Takođe će moći da saznaju kakav je način obračuna električne energije za prozjumere, koji su koraci ka sticanju statusa prozjumera i upisu u registar "kupaca-proizvođača" i kako kofinansirati solarnu elektranu uz raspoložive državne subvencije.

Info-sesija je namenjena vlasnicima porodičnih kuća, svima koji su zainteresovani da izgrade solarne elektrane, kao i onima koji žele da nauče više o potencijalima upotrebe obnovljive energije u domaćinstvima.

Onalajn info sesija biće održana 27. juna, a svi zainteresovani mogu da se prijave putem linka https://prozjumer.rs/besplatna-onlajn-info-sesija-kako-izgraditi-solarnu-elektranu-na-krovu-porodicne-kuce/.

Info sesiju će voditi programski direktor Centra za unapređenje životne sredine Vladan Šćekić, uz podršku aktivnih prozjumera Nenada Maričića, Miloša Đorića i Miloša Đukanovića.

Teme