Web Analytics
Stojković pred Sloveniju: Očekujem pobedu, optimista sam - BetaRS

Stojković pred Sloveniju: Očekujem pobedu, optimista sam

Fudbal | Izvor: Beta | 19.06.2024 | access_time 16:40
Stojković pred Sloveniju: Očekujem pobedu, optimista sam
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas u Minhenu da očekuje pobedu i da je optimista pred sutrašnji duel protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu.

"Očekujem pobedu, optimista sam. Slovenija igra u formaciji 4-4-2, Šeško i Špoar prave razliku. Moramo da budemo pametni i da ne dozvolimo da se jurimo sa njima. Organizovana su ekipa", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Srbija će sutra od 15 časova u Minhenu igrati protiv Slovenije u drugom kolu Evropskog prvenstva.

"Mi sutra izlazimo na teren da se borimo. Cilj je da pobedimo. Biće dobra utakmica, to je sigurno. Atmosfera takođe, prava fudbalska, biće dosta i Srba i Slovenaca. Verujem da će posle zajedno otići na pivo pa ko pobedi nek časti", dodao je Stojković.

Stojković je rekao i da njegova ekipa nije favorit na sutrašnjem meču, i dodao da Slovenija ima dobar tim.

"Ko misli da je lak protivnik taj se vara. Kek je odična trener. Slovenija svakom može da napravi problem. Mi gledamo sa naše tačke gledišta, želimo i hoćemo da pobedimo. Ako Sloveija bude bolja mi ćemo čestitati. Ipak, stavimćemo Sloveniju problem, ali moramo da budemo oprezni kada su Šeško i Šporar u pitanju. Ne bih bio ovde da ne verujem u pobedu i mojemomke, a to nije potcenjivanje slovenije. Cenim kako igraju", dodao je on.

Na pitanje, ko će šutirati penal ako ga bude Stojković je rekao:"Neka šutne bilo ko, samo neka ga pogodi. Mogu i Tadić i Mitrović, bitno da stavimo loptu u mrežu".

Selektor je rekao i da će biti dve promene u odnosu duel protiv Engleske u prvom kolu (0:1), i nagovestio da će kapiten Dušan Tadić početi u startnoj postavi.

"Igrači su svesni važnosti ovog turnira, i lepo je biti ovde. Ako ti se pruži šansa za nešto više onda treba iskoristiti. Po treningu vidim da je atmosfera fenomenalna, odgovorićemo izazovu. Protiv Engleza smo ušli sa dosta respekta, kao da su sa druge planete. Protiv Slovenije moramo bolje", rekao je Stojković.

U prvom kolu Srbija je poražena od Engleske 0:1, a Slovenija je odigrala nerešeno sa Danskom 1:1.

"Hvala navijačima na podršci. To je veliki motiv i odgovornost za nas. Ne igrate sami za sebe. Osećamo odgovornost, dobro je da se reprezentacija voli i podržava. Želimo da budemo pravi primer kako se bori za svoju zemlju i kako se igra za svoj narod. Daćemo sve od sebe da izađemo kao pobednici sutra", zaključio je Stojković.

Teme