Web Analytics
Institut Sinhua objavio je izveštaj o novim kvalitetnim proizvodnim snagama u Briselu - BetaRS

Institut Sinhua objavio je izveštaj o novim kvalitetnim proizvodnim snagama u Briselu

Ekonomija | 20.06.2024 | access_time 14:55
Institut Sinhua objavio je izveštaj o novim kvalitetnim proizvodnim snagama u Briselu
Foto: Fu Hua, predsednik novinske agencije Sinhua i predsednik akademskog komiteta Instituta Sinhua, drži govor na Forumu istraživačkih centara Kine i Evrope i predstavljanju Izveštaja o novim kvalitetnim proizvodnim snagama u Briselu19. juna 2024. (Sinhua/Džao Dingže)


Razvijanje novih kvalitetnih proizvodnih snaga ne samo da će podstaći razvoj kineske ekonomije, već će i promovisati podelu razvojnih dividendi između Kine i drugih zemalja u svetu, rekao je Fu.

Institut Sinhua, vrhunski istraživački centar novinske agencije Sinhua, objavio je 19. juna u Briselu izveštaj o novim kvalitetnim proizvodnim snagama.

"Osnaživanje Kine, korist za svet – analiza teorijskog doprinosa i vrednosne orijentacije novih kvalitetnih proizvodnih snaga" (izdanje na kineskom i engleskom) pokrenuto je na Kinesko-evropskom Forumu, čiji su zajednički domaćini bili novinska agencija Sinhua i Evropsko-azijski centar.

U govoru održanom na sastanku, Fu Hua, predsednik novinske agencije Sinhua i predsednik akademskog komiteta Instituta Sinhua, rekao je da je koncept "novih kvalitetnih proizvodnih snaga" koji je kreativno izneo kineski predsednik Si Đinping zasnovan na njegovom pronicljivom posmatranje svetskih naučno-tehnoloških i ekonomskih trendova.

Fu je rekao da koncept u velikoj meri doprinosi međunarodnim ekonomskim teorijama, produbljuje razumevanje zakona razvoja produktivnosti i dalje odgovara na niz važnih pitanja koja se tiču razvoja kineske privrede u novoj eri.

Razvijanje novih kvalitetnih proizvodnih snaga ne samo da će pokrenuti veliki brod kineske privrede da plovi nizi vetar i talase, nadaleko i naširoko, već će takođe promovisati podelu razvojnih dividendi između Kine i drugih zemalja u svetu i ostvariti plodonosniju saradnju korisnu za obe strane kako bi se pomoglo u izgradnji boljeg sveta koji karakteriše miran razvoj i prosperitet za sve, rekao je Fu.

Institut Sinhua objavio je izveštaj o novim kvalitetnim proizvodnim snagama u Briselu
Foto Robot demonstrira kinesko kaligrafsko pisanje u izložbenoj sali JAKA Robotics u Šangaju (Sinhua/Gong Bing)

Izveštaj je najnovije dostignuće istraživanja Instituta Sinhua o ovom konceptu, napomenuo je Fu i dodao da će novinska agencija Sinhua ojačati istraživanje i saradnju sa tink- tenkovima iz drugih zemalja i zajednički davati sugestije i predloge za razvoj svetske ekonomije.

Fabricio Hohšild, bivši podsekretar Ujedinjenih nacija, rekao je na forumu da koncept novih kvalitetnih proizvodnih snaga prevazilazi granice Kine.

Napominjući da je Kina druga po veličini svetska ekonomija, da je njena prerađivačka industrija na prvom mestu u svetu i da takođe vodi u sektoru zelene energije, on je rekao da je razvoj novih kvalitetnih proizvodnih snaga ključan ne samo za ekonomski razvoj Kine, već i takođe za promovisanje novog kruga naučno-tehnološke revolucije i industrijske revolucije koju predstavlja veštačka inteligencija.

Izveštaj sa pet poglavlja fokusira se na Sijeve važne diskurse o razvoju novih kvalitetnih proizvodnih snaga. Na osnovu dubinskog ispitivanja i istraživanja, sistematski razrađuje bogate konotacije, bitne elemente, puteve prakse i naučne metodologije novih kvalitetnih proizvodnih snaga.

Institut Sinhua objavio je izveštaj o novim kvalitetnim proizvodnim snagama u Briselu
Fotografija prikazuje montažnu radionicu kompanije Ruipu Saike pauer bateri u Liudžouu, južnokineski autonomni region Guangsi Džuang. (Sinhua/Đin Haojuan)

Predstavlja deset slučajeva iz različitih oblasti, prikazujući žive prakse novih kvalitetnih proizvodnih snaga u Kini.

Na forumu je učestvovalo preko 100 predstavnika političkih, tink-tenk, medijskih i poslovnih krugova Kine i Evrope, kao i međunarodnih organizacija.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT