Web Analytics
Jović u 95. minutu doneo bod Srbiji protiv Slovenije - BetaRS

Jović u 95. minutu doneo bod Srbiji protiv Slovenije

Fudbal | Izvor: Beta | 20.06.2024 | access_time 17:05
Jović u 95. minutu doneo bod Srbiji protiv Slovenije

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je danas u Minhenu nerešeno sa Slovenijom 1:1, u utakmici drugog kola Grupe C Evropskog prvenstva.

Slovenija je povela pogotkom Žana Karničnika u 69. minutu, a izjednačenje i bod Srbiji doneo je Luka Jović u 95. minutu.

Posle dve odigrane utakmice, Srbija ima jedan, a Slovenija dva boda.

Srbija je veoma loše počela utakmicu i nije uspela da u prvih 25 minuta uputi udarac ka golu protivnika. Slovenija je, na drugoj strani, bila dosta konkretnija, pa je samo u prvih osam minuta dva puta zapretila.

Prvo je, posle greške Saše Lukića, šut sa oko 20 metara oprobao Adam Gnezda-Čerin, ali je Predrag Rajković bio na pravom mestu, baš kao i četiri minuta kasnije kada je zapretio Jan Mlakar.

Izabranici Dragana Stojkovića su prvi udarac ka golu Slovenije uputili tek u 27. minutu kada je posle centaršuta Lukića glavom pokušao Dušan Vlahović, ali je Jan Oblak bio siguran.

Do prve naredne opasne situacije čekalo se do 38. minuta kada je Timi Maks Elšnik zatresao stativu srpskog gola, a posle odbijene lopte je probao i Benjamin Šeško, ali je loše šutirao.

Četiri minuta kasnije, Srbija nije iskoristila svoju najbolju priliku u prvom poluvremenu. Centrirao je Andrija Živković, lopta je došla do Aleksandra Mitrovića na petercu koji je uspeo da se zagradi i da šutira, ali je Oblak odbranio.

Srbija je bolje ušla u drugo poluvreme i u prvih pet minuta nastavka tri puta zapretila.

Dušan Tadić je u 47. minutu lepo proigrao Mitrovića koji je izašao sam ispred Oblaka, ali je golman Slovenije još jednom dobro intervenisao. Dva minuta kasnije, posle centaršuta Mijata Gaćinovića, Jaka Bijol je umalo zatresao svoju mrežu, da bi u 50. minutu glavom pokušao Mitrović, ali nije bio precizan.

Rajković je potom u 58. minutu sjajnom odbranom spasio gol Srbije posle šuta Šeška, potom Mitrović nije iskoristio kontranapad Srbije, da bi nekoliko minuta kasnije Slovenija povela posle svog kontranapada.

Posle izgubljene lopte Srbije usledio je kontranapad Slovenije, koji je pokrenuo i završio Karničnik udarcem sa peterca, a posle dodavanja Elšnika.

Srbija je u 72. minutu bila blizu izjednačenja, ali je Mitrović sa peterca pogodio samo prečku.

Reprezentacija Srbije je do kraja meča pokušavala da stigne do izjednačenja i u tome je uspela bukvalno u poslednjim sekundama utakmice. Posle kornera, Jović je bio najbolji u skoku i glavom doneo izjednačenje Srbiji.

U drugom meču ove grupe kasnije se sastaju Danska i Engleska.

Fudbaleri Srbije će u poslednjem kolu igrati protiv Danske, a Slovenija protiv Engleske.

Teme