Web Analytics
Stojković: Bilo bi nezasluženo da smo izgubili od Slovenije - BetaRS

Stojković: Bilo bi nezasluženo da smo izgubili od Slovenije

Fudbal | Izvor: Beta | 20.06.2024 | access_time 17:55
Stojković: Bilo bi nezasluženo da smo izgubili od Slovenije
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da bi bilo nezasluženo da je njegova ekipa danas izgubila od Slovenije na Evropskom prvenstvu i da se nada da će realizacija šansi biti bolja u odlućujućoj utakmici protiv Danske.

"Kada dođete do gola u poslednjem udarcu onda vam to sigurno donese radost. Mislim da smo to zaslužili, mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Uspeli smo da napravimo veliki broj šansi, neverovatno da lopta nije htela u gol, ali to je fudbal. Čestitam momcima na mentalitetu i izuzetno jakom karakteru. Verovali su, moraju da veruju da nije kraj dok ne bude kraj. Zaslužen gol, drago mi je zbog Jovića, značiće mu mnogo za samopouzdanje", rekao je Stojković za RTS posle utakmice.

Fudbaleri Srbije odigrali su danas u Minhenu nerešeno 1:1 protiv Slovenije, u utakmici drugog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu.

Slovenija je povela pogotkom Žana Karničnika u 69. minutu, a bod Srbiji doneo je Luka Jović u petom minutu nadoknade vremena.

Stojković je rekao da je uoči utakmice dobro analiziran protivnik i da nije bilo iznenađenja, da je Slovenija disciplinovana i fizički izuzetno spremna.

"Nisu to lake utakmice, svi se bore za svoj grb i svoju zemlju. Oni su pokušavali dugim loptama da iskoriste prostor iza naše odbrane, koja je danas bila na izuzetno visokom nivou, koncentrisana, maksimalna, velika borba, pružili smo ono što smo mogli. Mislim da smo stvorili veliki broj šansi, sigurno sedam, osam. Ako gledamo statistiku, u prednosti smo u odnosu na Sloveniju, imali smo 14, 15 udaraca na gol. Naša opredeljenost je bila da postignemo gol i igramo ofanzivan fudbal", naveo je on.

Srpski selektor rekao je da je realizacija mora biti bolja.

"Igrači žele da postignu gol, bore se za poziciju i udarac, ali nekad lopta jednostavno neće u gol. Mi smo tim koji  kreira šanse, bilo bi razočaravajuće da završimo utakmicu bez šuta na gol ili šanse. Ne predajemo se, verujemo do kraja, u trećoj utakmici ćemo pisati našu sudbinu", dodao je on.

Posle dva kola Srbija ima bod, a u poslednjem kolu u utorak od 21 čas igraće u Minhenu protiv Danske.

Stojković je rekao da Danska nije nepobediva, ali da je snažna i organizovana.

"Izvući ćemo pouke iz ovog meča, da se pripremimo najbolje što možemo i damo sve od sebe. To je utakmica koja će odlučiti prolaz. Igrači su toga svesni, itekako razumeju važnost. Zato se nisu predali, nismo želeli da izgubimo, nismo se mirili sa činjenicom da izgubimo od Slovenije. Veujem da će u sledećoj utakmici biti bolja realizacija i da će biti koja lopta u protivničkoj mreži", naveo je selektor.

On je zahvalio brojnim navijačima u Minhenu, rekao da zaslužuju "čistu desetku" i dodao da i oni moraju da veruju u uspeh i podrže tim.

Teme