Web Analytics
Argentina počela odbranu titule na Kupu Amerike pobedom protiv Kanade - BetaRS

Argentina počela odbranu titule na Kupu Amerike pobedom protiv Kanade

Fudbal | Izvor: Beta | 21.06.2024 | access_time 10:20
Argentina počela odbranu titule na Kupu Amerike pobedom protiv Kanade
Fudbalska reprezentacija Argentine počela je danas odbranu titule na Kupu Amerike pobedom protiv Kanade 2:0, u Atlanti u Džordžiji.

Aktuelni svetski šampion poveo je golom Hulijana Alvaresa u 49. minutu, a pobedu je obezbedio Lautaro Martines u 88. minutu na asistenciju Lionela Mesija.

Utakmica je odigrana pred 70.564 gledalaca.

Mesi je postao rekorder takmičenja sa 35 odigranih utakmica i sada ima jednu više od Čileanca Serhija Livingstonea koji je igrao na Kupu Amerike od 1941. do 1953.

Pobedom u Grupi A Argentina je nanizala devet trijumfa na Kupu Amerike, nakon što je trijumfovala 2021. godine, a dve godine dve toga pobedila u utakmici za treće mesto.

Igrači su kritikovali teren na stadionu Mercedes Benz, na kome igraju fudbaleri Atlante junajted i NFL klub Atlanta Falkons.

Na tom terenu uglavnom je veštačka podloga, ali je postavljena trava za Kup Amerike.

"Uz dužno poštovanje, hvala bogu što smo pobedili. U suprotnom, to bi bio jeftin izgovor. Sedam meseci smo znali da ćemo ovde da igramo, a oni su pre dva dana promenili podlogu. To nije dobro za turnir, ali nije ni izgovor. Stadion je prelep i sa veštačkom podlogom mora biti spektakularan, ali ova podloga nije pogodna za ovakve igrače", rekao je selektor Argentine Lionel Skaloni za Bi-Bi-Si (BBC).

Teren je kritikovao i argentinski golman Emilijano Martines.

"Teren je katastrofa. Moraju da ga poprave, a ako ne Kup Amerike će uvek biti nivo ispod Evropskog prvrnstva", naveo je on.

U drugom kolu Argentina će igrati protiv Čilea, a Kanada protiv Perua.

Kup Amerike igraće se do 14. jula na 14 stadiona u SAD.

Teme