Web Analytics
Rodrigez novi fudbaler Crvene zvezde - BetaRS

Rodrigez novi fudbaler Crvene zvezde

Fudbal | Izvor: Beta | 21.06.2024 | access_time 10:35
Rodrigez novi fudbaler Crvene zvezde
Krilni napadač iz Paname Hose Luis Rodrigez novi je fudbaler Crvene zvezde.

Kako je saopštio beogradski klub, Rodrigez je potpisao trogodišnji ugovor uz mogućnost nastavka saradnje na još jednu sezonu.

"Zaista sam mnogo srećan zbog prilike koja mi je ukazana, zahvalan sam klubu. Došao sam sa velikom željom i entuzijazmom. Imao sam priliku da igram u prvoj ligi Portugala, takođe sam debitovao i u španskoj Primeri. Igrao sam i na Svetskom prvenstvu u Rusiji sa reprezentacijom Paname i to prvi put u istoriji", rekao je Rodrigez, navodi se na sajtu Zvezde.

On će u Zvezdi nositi dres sa brojem 19.

"Tip sam igrača koji pokriva celu stranu i takođe imam dobre karakteristike u ostalim segmentima igre. Došao sam sa željom da pobeđujem, osvajam titule, kao i da ostvarim velike uspehe. Želim da budem šampion sa Zvezdom", rekao je Rodrigez.

On je otkrio kako je dobio nadimak Puma.

"U mom gradu i zemlji su me prvi put tako prozvali, govorili su da sam veoma brz, od tada sam poznat po tom nadimku", naveo je.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela rekao je da je dolazak Rodrigeza važan transfer, pošto igra na krilnim pozicijama i može podjednako dobro da igra na levom i desnom boku.

"Posle odlaska Osmana Bukarija pozicija na desnoj strani je ostala upražnjena. Vrlo smo zadovoljni, jer smo potpisom Pume rešili pitanje te pozicije. Puma Rodrigez je veoma kvalitet igrač, dolazi iz Famalikaa. Igrao je u Španiji i za Sporting iz Hihona, a standardni je reprezentativac Paname. Verujem da će se brzo adaptirati na nove obaveze, Crvenu zvezdu kao klub i da će ostvariti odlične rezultate i pružati najbolje partije", naveo je on.

Rodrigez je rođen 19. juna 1998. godine u glavnom gradu Paname.

Profesionalnu fudbalsku karijeru počeo igrajući za Ćoriljo u Panami, a od 2016. godine je u evropskom fudbalu kada je pojačao Gent kao pozajmljen igrač, a ubrzo ga je belgijski klub i otkupio.

Nastupao je za Istru, Alaves B, Deportivo Lugo i Sporting iz Hihona, dok je 2022. godine prešao u Famalikao.

Za reprezentaciju je odigrao 48 utakmica i postigao šest golova.

Teme