Web Analytics
Stojković: Idemo na pobedu protiv Danske, nisu nepobedivi - BetaRS

Stojković: Idemo na pobedu protiv Danske, nisu nepobedivi

Fudbal | Izvor: Beta | 21.06.2024 | access_time 15:05
Stojković: Idemo na pobedu protiv Danske, nisu nepobedivi
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da je Danska ekipa protiv koje može da se igra i da nije nepobediva ni bolja, a da će njegovi igrači učiniti sve da pobede i plasiraju se u nokaut fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Danska je dobra ekipa, oni su standardno na tom nivou što se tiče učinka na evropskim i svetskim prvenstvima. Ekipa sa kojom može da se igra, niti su nepobedivi niti su nedodirljivi. Imamo svoju matematiku, učinićemo sve da utakmicu rešimo u svoju korist. Neće biti lako, kao što nije bilo ni protiv Engleza ni Slovenaca. Pruža nam se šansa da rešimo svoju sudbinu", rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Augsburgu.

Fudbaleri Srbije igraju u utorak od 21 čas protiv Danske u Minhenu, u trećem kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu. Posle dva kola Srbija ima bod i mora da pobedi Dansku kako bi se plasirala u osminu finala.

"Nego šta nego da ćemo ići na pobedu, kako ste drugačije mislili? Nisu oni pali sa Marsa, ljudi koji lete pa da ne možemo sa njima. Mi odlučujemo o sebi i ja to volim. Ne očekujem ni od koga da ništa odigra za nas i volim što sam u ovoj situaciji, da uradimo ono što možemo. A budite sigurni da ćemo zadnju kap, da ne kažem krvi, ali znoja ostaviti na terenu u Minhenu da bismo došli do cilja i to igrači znaju. Nema druge niti može biti", rekao je selektor.

Srbija je u četvrtak odigrala nerešeno 1:1 protiv Slovenije, a bod joj je doneo Luka Jović u petom minutu nadoknade vremena.

Stojković je rekao da se nekolicna igrača požalila da se oseća loše i da su kolabirali zbog uslova za igru.

"Pavlović je kolabirao pa smo ga vratili u život, folirao je, nije mu ništa. I Slovenci su pričaki da će se onesvestiti, a i meni je bilo vruće. Mi smo istrčali 111 kilometara a oni dva više od nas, mi smo imali loptu, oni su morali da trče. Svi igraju i moraju da se poštuju, da smo pobedili sve bi bilo ok, sada imamo šansu da nastavimo dalje, nema razloga za negativu već da optimizam bude prisutan", naveo je on.

"Nema predaje, idemo do kraja. Jesu li bolji? Nisu bolji, ne priznajem i ne prihvatam to", dodao je Stojković.

Teme