Web Analytics
Albanski fudbaler Daku se izvinio zbog uvredljivog skandiranja - BetaRS

Albanski fudbaler Daku se izvinio zbog uvredljivog skandiranja

Fudbal | Izvor: Beta | 21.06.2024 | access_time 16:55
Albanski fudbaler Daku se izvinio zbog uvredljivog skandiranja
Fudbalski reprezentativac Albanije Mirlind Daku izvinio se danas zbog uvredljivog skandiranja posle utakmice protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu.

Evropska fudbalska unija (Uefa) istražuje navodno neprikladno ponašanje Dakua, koji je posle utakmice u sredu u Hamburgu navijao sa navijačima Albanije i uzvikivao neprikladne parole.

On je tokom navijajanja vređao Severnu Makedoniju, a među parolama se moglo čuti i "Ubij Srbina". Fudbalski savez Severne Makedonije tražio je izvinjenje, a Fudbalski savez Srbije najstrože kazne za incident i zapretio je da će se povući sa takmičenja.

"Izvinjenje je muško i osećam moralnu i profesionalnu obavezu da to uradim, za sve one koji su povređeni", rekao je Daku, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Kao i svaki fudbaler, u takvim trenucima emocije su na drugom nivou, što se može razumeti samo na terenu. Teško je opisati osećaj igranja za ovu reprezentaciju, za ove divne navijače koji nam pružaju neograničenu ljubav", dodao je Daku.

Albanija i Hrvatska odigrali su nerešeno 2:2.

"Žao mi je ako sam nekoga uvredio posle utakmice protiv Hrvatske, uticaj utakmice je učinio svoje. Nastavljam da radim zajedno sa grupom za naše snove", naveo je Daku.

Uefa je započela istragu protiv fudbalskih saveza Hrvatske i Albanije jer su njihovi navijači zajedno uvredljivo skandirali.

Teme