Web Analytics
Komesarka Srbije za izbeglice i migracije i specijalna predstavnica ICMPD o saradnji - BetaRS

Komesarka Srbije za izbeglice i migracije i specijalna predstavnica ICMPD o saradnji

Migranti | 21.06.2024 | access_time 20:40
Komesarka Srbije za izbeglice i migracije i specijalna predstavnica ICMPD o saradnji
kirs.gov.rs
Komesarka Srbije za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević i specijalna predstavnica za Zapadni Balkan Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) Melita Gruevska Graham razgovarale su u Beogradu o saradnji.

Stanisavljević je istakla značaj kontinuirane saradnje i novih projekata koji će, kako je ukazala, doprineti unapređenju migracione politike u Srbiji, saopštio je njen kabineta

Zahvalila se Graham na poseti i čestitala joj na imenovanju na funkciji sprecijalnog predstavnika ICMPD za Zapadni Balkan.

Naredni projekti Komesarijata i ICMPD fokusiraju se na uspostavljanje nacionalnog programa dobrovoljnog povratka i reintegracije, piše na sajtu Komesarijata.

Odnose se i na jačanje kapaciteta Komesarijata kroz obuke i razvoj digitalnih platformi za cirkularne i povratne migracije i na jačanje regionalne saradnje u upravljanju migracijama.

ICMPD je međunarodna organizacija sa sedištem u Beču, koja okuplja 19 država članica i deluje u više od 90 zemalja širom sveta.

Prisutna je u Srbiji od 2008. i sarađuje sa Komesarijatom kao i sa drugim nacionalnim institucijama poput ministarstva unutrašnjih poslova i za evropske integracije.

Teme