Web Analytics
Selektor Portugala: Ronaldo bez obzira na godine može da igra svaka četiri dana - BetaRS

Selektor Portugala: Ronaldo bez obzira na godine može da igra svaka četiri dana

Fudbal | Izvor: Beta-AFP | 21.06.2024 | access_time 21:20
Selektor Portugala: Ronaldo bez obzira na godine može da igra svaka četiri dana
Kristijano Ronaldo, čak i dok igra u saudijskom šampionatu, u timu je Portugala jer to zaslužuje, a može da igra svaka četiri dana bez obzira što ima 39 godine, izjavio je večeras selektor portugalske fubalske reprezentacije Roberto Martines uoči utakmice protiv Turske.

Martines je na konferenciji za novinare branio Ronalda pošto su neki sportski mediji ocenili da je njegova igra bila "prilično bez veze" u prvom meču Portugala protiv Češke (2:1) na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"On (Ronaldo) bio je veoma disciplinovan, vredno je radio i veoma je važan igrač za nas jer otvara prostor za druge igrače", rekao je trener Portugala, Španac Martines.

Trener je tako odgovorio jednom novinaru koji ga je pitao da li bi Ronaldo trebalo da bude na klupi i da bude na terenu na kraju meča, posle sezone u saudijskom šampionatu.

"Važno je razumeti šta jedan igrač donosi. Za nas Kristijano donosi iskustvo, znanje, prilike za gol, kretanje, mogućnost otvaranja prostora", rekao je Martines.

"Kristijano je u reprezentaciji Portugala jer to zaslužuje. Postigao je 51 gol na 50 mečeva, a sva statistika njegove fizičke spremnosti pokazuje da može da igra svaka četiri dana", dodao je trener portugalske reprezentacije.

Turska je odigrala energičan prvi meč protiv Gruzije (3:1), što joj omogućava da razmišlja o kvalifikacijama za osminu finala prvi put od Evropskog prvenstva 2008. godine.

Utakmica Portugal-Turska počinje sutra u 18.00 u sklopu Drugog kola na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Teme