Web Analytics
Pavlović: Bojkot 2020. nije doneo ništa, aktivna borba od tad oslabila SNS u Skupštini Beograda - BetaRS

Pavlović: Bojkot 2020. nije doneo ništa, aktivna borba od tad oslabila SNS u Skupštini Beograda

Politika | 22.06.2024 | access_time 12:50
Pavlović: Bojkot 2020. nije doneo ništa, aktivna borba od tad oslabila SNS u Skupštini Beograda
Foto: Beta/Milan Ilic

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i odbornik u Skupštini Beograda Miloš Pavlović ocenio je danas da je bojkot opozicije 2020. godine u gradskom parlamentu bio greška, a da su aktivno učešće i borba protiv Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije doveli do rezultata poput onih sa decembarskih izbora.

On je za televiziju Nova S, kako je prenela stranka u saopštenju, naveo da bojkot iz 2020. godine i napuštanje gradskog parlamenta "nije donelo ništa, samo gubljenje članova u lokalnim izbornim komisijama", dok je sa druge strane borba od 2020. do danas dovela do toga da SNS i stranke oko nje imaju sve manje i manje odbornika u skupštinskoj većini.

"Sve što se događalo od decembra prošle pa do juna ove godine, uticalo je na to da imamo rezultat kakav smo imali na izborima 2. juna. Pokazalo se u praksi da je napuštanje parlamenta pogrešna odluka", ocenio je Pavlović.

Dodao je da će se borba njegove stranke u gradskom parlamentu ogledati u "sprečavanju daljeg urušavanja i Beograda i Srbije", kao i sprečavanju "korupcionaških projekata" koje vlast planira da sprovede u budućnosti i koji se "naslanjaju na projekat Beograd na vodi".

"Pred nama je veliki izazov kada je u pitanju gradska vlast koja funkcioniše na republičkom nivou i koja ima plan da u budućem periodu sruši zgradu Generalštaba i Sajma, da donese odluku o iskopavanju litijuma i da sprovede projekat Ekspo 2027", naveo je Pavlović i dodao da je na opoziciji da zajedno sa građanima "pokuša da ih spreči".

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Kosarka

Zelena Srbija

IT