Web Analytics
Verstapen: Dobar start je odlučio pobednika trke u Španiji - BetaRS

Verstapen: Dobar start je odlučio pobednika trke u Španiji

Automoto | Izvor: Beta | 23.06.2024 | access_time 17:15
Verstapen: Dobar start je odlučio pobednika trke u Španiji
Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je pobedio u današnjoj trci Formula 1 u Španiji zahvaljujući dobrom početku, kada je pretekao protivnike.

"Ono što je odlučilo trku je početak. Poveo sam i posle toga sam mogao da izvučem prednost. Nakon toga sam morao da vozim defanzivno. Lando (Noris) u Meklarenu je bio veoma brz. Mislim da smo sve uradili dobro i vrlo sam srećan što sam ovde pobedio", rekao je Verstapen posle trke u Katalunji.

Trostruki uzastopni šampion pobedio je sedmi put u sezoni i ostvario 61. pobedu u karijeri.

"Radilo se o tome da sačuvam gume. One ovde postaju vruće zbog čega se mnogo klizate", dodao je holandski vozač.

Drugo mesto zauzeo je vozač Meklarena Lando Noris, koji je startovao sa pol pozicije.

"Trebalo je da pobedim. Loše sam startovao, jednostavno loše. Bolid je danas bio neverovatan. Sigurno je da smo bili najbrži. Jednostavno, izgubio sam na početku. Razočaran sam ali ima mnogo pozitivnih stvari. Jedna negativna je na neki način sve pokvarila. Znam to", rekao je Noris.

"Osim toga, osvojili smo dobar broj bodova i hvala ekipi jer je bolid bio sjajan", dodao je on.

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo je treće mesto, što je njegov prvi plasman na pobedničko postolje od prošlog oktobra.

"Ovo je bio dobar dan, jak vikend. Moram da zahvalim ekipi jer toliko naporno trenira. Strategija i odlasci u boks su bili tačni. Nažalost, imao sam zaista loš start i izgubio sam poziciju od Ferarija i bila je bitka za povratak na poziciju", rekao je on.

"Uz bolji start... Ne znam da li bismo mogli da zadržimo ove momke ispred, ali mislim da ne bismo bili mnogo iza njh", dodao je rekorder po broju pobeda u Formuli 1 - 103.

Naredna trka u šampionatu vozi se 30. juna u Austriji.

Teme