Web Analytics
Popović (SSP): Šapić nije dostojan da bude gradonačelnik, neće izdržati ceo mandat - BetaRS

Popović (SSP): Šapić nije dostojan da bude gradonačelnik, neće izdržati ceo mandat

Politika | 24.06.2024 | access_time 11:10
Popović (SSP): Šapić nije dostojan da bude gradonačelnik, neće izdržati ceo mandat
Foto: Beta/Milan Ilic

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović ocenila je danas da kandidat za gradonačelnika liste koju je predvodila Srpska napredna stranka (SNS) Aleksandar Šapić nije dostojan da obavlja tu funkciju i da neće izdržati ceo mandat.

Popović je na konferenciji ispred Skupštine grada kazala novinarima da će "samozvani" odbornici glasati za Šapića iako nije ispunio većinu obećanja koja je ranije davao.

"Napravio je minus u gradskoj kasi. Nije završio novu autobusku stanicu. Odbornici žmure na sve to. Svi oni će biti odgovorni za sve odluke i pronevere Šapića u budućnosti", izjavila je Popović.

Po njenim rečima, Šapićev blizak saradnik Nenad Milovanović nudio je mito firmi Kent-kart, a njegova saradnica Aleksandra Čamagić je osumnjičena da je proneverila novac namenjen za prevenciju vršnjačkog nasilja.

Odbornici novog saziva Skupštine Beograda danas će birati gradonačelnika i njegovog zamenika.

Na dnevnom redu sednice je i izbor članova Gradskog veća kao i Izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa Predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine Beograda.

Kandidat za gradonačelnika liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", koja je osvojila najviše mandata je Aleksandar Šapić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu od 2022. godine.

Teme