Web Analytics
UNS: Novinarska i medijska zajednica imaju pravo da budu nezadovoljni presudom u slučaju Ćuruvija - BetaRS

UNS: Novinarska i medijska zajednica imaju pravo da budu nezadovoljni presudom u slučaju Ćuruvija

Društvo | 25.06.2024 | access_time 15:40
UNS: Novinarska i medijska zajednica imaju pravo da budu nezadovoljni presudom u slučaju Ćuruvija

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da novinarska i medijska zajednica "imaju pravo" da budu nezadovoljni presudom Apelacionog suda u slučaju optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije i da izraze neslaganje sa postupanjem države i suda u tom slučaju.

Udruženje je u saopštenju izrazilo protest zbog tužbi koje su Milan Radonjić i Miroslav Kurak, koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo novinara i vlasnika listova Dnevni telegraf i Evropljanin, podneli protiv Slavko Ćuruvija fondacije zbog navodne povrede ugleda i časti.
"Nastavićemo borbu protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima jer slučajevi ubistva Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i smrti Dade Vujasinović moraju biti rešeni", saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Početkom juna bivši načelnik beogradskog Resora državne bezbednosti Milan Radonjić tužio je Slavko Ćuruvija fondaciju zbog saopštenja u kome je Fondacija izrazila neslaganje sa presudom Apelacionog suda da oslobodi četvoricu optuženih za ubistvo vlasnika Dnevnog telegrafa i Evropljanina.

Tužbu protiv te fondacije zbog navodne povrede ugleda i časti potom je podneo i Miroslav Kurak koji je bio optužen kao neposredni izvršilac ubistva Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine u Beogradu.

Tokom čitavog suđenja koje je počelo 2015. godine, Kurak je bio u bekstvu, pa mu je suđeno u odsustvu.

UNS je saopštio da će nastaviti borbu protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, jer slučajevi ubistva Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i smrti Dade Vujasinović "moraju biti rešeni".

Teme