Web Analytics
Lekler uživa zbog buduće saradnje sa Hamiltonom - BetaRS

Lekler uživa zbog buduće saradnje sa Hamiltonom

Automoto | Izvor: Beta | 27.06.2024 | access_time 10:25
Lekler uživa zbog buduće saradnje sa Hamiltonom
Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da uživa u ogromnoj prilici da od naredne sezone bude timski kolega i upoređuje se sa sedmostrukim svetskim šampionom Formule 1 Luisom Hamiltonom.

Hamilton će napustiti Mercedes i od naredne sezone prelazi u Ferari, što je neočekivan potez najuspešnijeg vozača svih vremena sa 103 pobede i jedan od najvećih transfera u istoriji Formule 1.

"Luis je najuspešniji vozač u istoriji Formule 1 i to što mogu da vozim isti bolid kao Luis, za mene je, prvo, ogromna prilika da ulim od najboljeg ikada, kao i ogromna motivacija da pokažem za šta sam sposoban. Zaista sam uzbuđen zbog novog izazova", rekao je Lekler za Skaj.

On je rekao da se lepo slaže sa britanskim vozačem.

"Imamo sjajan odnos. Mnogo poštujem Luisa i sve što je postigao i ovo će definitivno biti ogroman trenutak u mojoj karijeri da se trkam protiv Luisa, radeći zajedno da vratimo Ferari u vrh. Biće neverovatno videti gde sam u odnosu na Luisa", naveo je Lekler.

Lekler se smatra jednim od najbržih vozača Formule 1 kada se radi o rezultatu jednog kruga.

"Svi imamo naše specijalnosti, svi imamo vrline i slabosti. U Luisovom slučaju, prilično sam siguran da ima vrlo malo slabosti, ali definitivno mogu da učim iz njegove snage i biće super zanimljivo", dodao je vozač iz Monaka.

Lekler i Hamilton se često mogu videti kako zajedno provode vreme pored staze uoči trka.

Upitan o čemu razgovaraju, Lekler je odgovorio da pričaju o raznim temama.

"Pomešano. Možda malo o tome kako je sada u Ferariju i gde su, ali o tome baš malo pričamo pošto je on i dalje 100 odsto fokusiran na ovu sezonu u Mercedesu, pa naravno da ne možemo još da razgovaramo o svemu. Ali u pripremama za sledeću sezonu možda o našim zajedničkim interesovanjima i ostalom", rekao je on.

"Ali mislim da je 80 ili 90 odsto ono o čemu pričamo privatno, u vezi toga kako nam ide u životu, o muzici i takvim stvarima, što je u vek lepo", dodao je Lekler.

Sezona u Formuli 1 nastavlja se za vikend u Austriji.

Teme