Web Analytics
Uhapšeni čuvari i doktorka zatvora u Padinskoj skeli zbog sumnje da su povezani sa smrću zatvorenika - BetaRS

Uhapšeni čuvari i doktorka zatvora u Padinskoj skeli zbog sumnje da su povezani sa smrću zatvorenika

Hronika | 27.06.2024 | access_time 10:30
Uhapšeni čuvari i doktorka zatvora u Padinskoj skeli zbog sumnje da su povezani sa smrću zatvorenika
Foto: Pixabay

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu uhapšeno je petoro zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu Padinska skela zbog sumnje da su izvršili krivično delo "nesavestan rad u službi" u vezi sa smrću S.B. 4. februara ove godine.

Uhapšeni su lekarka Vesna S, kao i četvorica zatvorskih službenika, vođa smene Slađan K. zaposlen na mestu mlađeg nadzornika, kao i trojica komandira Dušan K, Stefan P. i Zoran K, saopštilo je VJT.

"Postoje osnovi sumnje da su ovi osumnjičeni izvršili navedeno krivično delo u periodu od 24. januara do 4. februara 2024. godine tako što su u svojstvu službenih lica, kršenjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavesno postupali u vršenju službe, iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog, koja je i nastupila 4. februara 2024. godine u vidu smrti prekršajnog osuđenika S.B. koji je u tom zavodu izdržavao prekršajnu kaznu", navelo je VJT.

Očigledno nesavesno postupanje tiče se, dodaje VJT, i neevidentiranja povreda koje je zadobio S.B. u dnevnom izveštaju i neobaveštvanju nadređenih o tome.

VJT podseća da je protiv trojice osumnjičenih u toku istraga zbog krivičnog dela "teško ubistvo", jer su, kako se sumnja, od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju ubili S.B.

Teme