Web Analytics
Dačić: MUP donelo naredbu da se prekine skup 'Mirdita, dobar dan' - BetaRS

Dačić: MUP donelo naredbu da se prekine skup 'Mirdita, dobar dan'

Politika | 27.06.2024 | access_time 17:35
Dačić: MUP donelo naredbu da se prekine skup 'Mirdita, dobar dan'
prt.scr mup.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je danas da je to Ministarstvo donelo naredbu da se prekine godišnji festival "Mirdita, dobar dan" koji je priređen u Dorćol placu u Beogradu.

Dačić je u saopštenju naveo da je ta naredba doneta "zbog opasnosti od ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, kao i opasnosti od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu".

Dodao je da neće biti dozvoljeni drugi skupovi na tom mestu i da su sa naredbom upoznati organizatori skupa.

Festival "Mirdita, dobar dan" trebalo je da se održi od 27. do 29. juna u Beogradu.

Danas se ispred Dorćol placa, gde je večeras trebalo da počne festival "Mirdita, dobar dan", okupilo pedesetak mladića koji su sprečavali ulazak u taj prostor, a policija je blokirala prilaznu ulicu.

Predsednik Omladine Nove Demokratska stranke Srbije (Novi DSS) Stefan Seratlić je rekao da su pripadnici te stranke tu iz dva razloga: "da bi poželeli dobrodošlicu sugrađanima s Kosova i Metohije u njihovu pretonicu" i da bi "izrazili svoje žaljenje što je ovaj festival predstavljen kao razmena kosovske i srpske kulture, a to je protivustavno".

Dodao je da Omladina Novog DSS traži da taj festival bude zabranjen "pre svega iz bezbednosnih razloga, a i zato što je protivustavan".

Teme