Web Analytics
Sloga: Podržimo Antića i Jevtića iz Vojnog sindikata - BetaRS

Sloga: Podržimo Antića i Jevtića iz Vojnog sindikata

Politika | 29.06.2024 | access_time 11:00
Sloga: Podržimo Antića i Jevtića iz Vojnog sindikata
Foto: Beta/Amir Hamzagic

Udružen sindikat "Sloga" je danas pozvao sve političke organizacije, sindikate, civilni sektor i sve aktiviste da podrže bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i njegovog sindikalnog saradnika Predraga Jevtića koji su pritvoru, osumnjičeni da su proneverili sindikalni novac.

"Solidarno izvršimo pritisak kao što smo zajednički uradili u slučaju Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz Krušika, i Katarine Petrović, policajke iz Valjeva", poručio je predsednik "Sloge" Željko Veselinović u pisanoj izjavi.

Po njegovim rečima, paradoks je da je Antiću i Jevtiću pritvor ukinut 21. juna, ali je tri sata kasnije ta odluka ponovo preinačena i doneto je novo rešenje o produženju pritvora.

Veselinović je rekao da je to zloupotreba mere pritvora "koja se koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima i svim pojedincima koji nisu na takozvanoj 'liniji politike aktuelnog režima' ".

Po tvrdnjama svog branioca, Antić ima ozbiljne zdravstvene probleme.

Veselinović je preneo da je Antić u pritvoru oslabio više od 35 kilograma i da mu se zdravstveno stanje konstantno pogoršava "što dodatno naglašava hitnost i potrebu za njegovim medicinskim tretmanom i adekvatnom negom van pritvorskih uslova".

Teme