Web Analytics
Krkobabić (PUPS): Sa teroristima nema pregovora, država će umeti da se odbrani - BetaRS

Krkobabić (PUPS): Sa teroristima nema pregovora, država će umeti da se odbrani

Politika | Izvor: Beta | 29.06.2024 | access_time 19:20
Krkobabić (PUPS): Sa teroristima nema pregovora, država će umeti da se odbrani
Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) - Solidarnost i pravda, Stefan Krkobabić, ocenio je današnji napad kod ambasade Izraela u Beogradu pokazatelj da je terorizam bezbednosna pretnja koja "ne poznaje granice država kontinenata i kultura", ali da će Srbija umeti da se odbrani.

"Zahvaljujući herojskom činu mladog žandarma sprečeno je da kukavički čin radikalizovanog vehabije preraste u veliku tragediju. Sa teroristima, kako do sada, tako i od sada - nema pregovora", naveo je u saopštenju Krkobabić, koji je i šef poslaničke grupe PUPS-a u skupštini Srbije.

On je pozdravio "brzu akciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića" sa ciljem obračuna sa terorističkim ćelijama, kao i to što je doneta odluka da se pojača prisustvo policije na ulicama gradova širom Srbije, pozivajući državne organe da preduzmu sve neophodne mere kako bi se sačuvala bezbednost svih građana".

"(Predsednik SAD) Džordž Buš Mlađi je nakon terorističkog napada u Njujorku 11. septembra 2001. godine poručio da 'ko nije sa nama, taj je protiv nas'. Prema terorizmu nema milosti niti debate, ovde nema biranja strana, ovde smo mi građani i naše institucije protiv onih prema kojima svako demokratsko društvo gaji nulti stepen tolerancije. Našu državu terorizam neće i ne može pobediti, iz ovoga ćemo izaći još jači i odlučniji", dodao je Krkobabić.

Teme