Web Analytics
Dačić: Uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje - BetaRS

Dačić: Uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje

Hronika | Izvor: Beta | 29.06.2024 | access_time 19:55
Dačić: Uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je u Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje, nakon ranjavanja pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu.

"U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je o Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad", naveo je Dačić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, postupak protiv Despotovića se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora.

"On je posle toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta. Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji", izjavio je Dačić.

Pripadnik Žandarmerije teško je povređen danas ispred ambasade Izraela u Beogradu, kada ga je samostrelom napao Mladenovčanin (25), za koga MUP navodi da je konvertit iz hrišćanstva u islam, koji je u tom napadu ubijen.

Teme