Web Analytics
Švajcarska eliminisala Italiju u osmini finala EP - BetaRS

Švajcarska eliminisala Italiju u osmini finala EP

Fudbal | Izvor: Beta | 29.06.2024 | access_time 20:00
Švajcarska eliminisala Italiju u osmini finala EP
Fudbalska reprezentacija Švajcarske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Berlinu pobedila Italiju sa 2:0.

Strelci za Švajcarsku su bili Remo Frojler u 37. i Ruben Vargas u 46. minutu.

Švajcarska je imala veći posed lopte na početku meča, a najbolju priliku u tom delu je propustio Embolo, kada je izašao sam ispred golmana Italije Donarume, ali je Donaruma odlično regovao i odbranio njegov udarac.

Dva minuta kasnije, Kijeza je pokušao iz dobre pozicije, ali se na pravom mestu našao Akanđi i izblokirao njegov udarac.

Švajcarska je bolju igru krunisala golom u 37. minutu. Vargas je centrirao sa leve strane, odlično se iz drugog plana ubacio Frojler i udarcem u donji levi ugao savladao Donarumu.

U prvom minutu nadoknade poluvremena iskosa sa oko 20 metara direktno iz slobodnog udarca šutirao je Rider, Donaruma je intervenisao, a lopta se od stative odbila u korner.

Odmah po startu drugog dela Švajcarska je duplirala prednost. Šutirao je Vargas iskosa sa ivice šesnaesterca u dalji ugao, a lopta je završila u gornjem desnom uglu gola Italije.

Nakon greške odbrane Švajcarske u 52. minutu Italija je bila blizu pogotka. Šer je pokušao glavom da vrati loptu golmanu Zomeru, koji je otišao na drugu stranu, a lopta je pogodila stativu.

Sve do 74. minuta nije bilo prilika, kada je Skamaka propustio najbolju priliku na meču za Italiju, pogodivši iz peterca stativu.

U 83. minutu, nakon asistencije Džake, šutirao je Cuber iskosa ali daleko pored gola. Minut kasnije udarac je na drugoj strani oprobao Pelegrini, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Do kraja meča Italija je imala inicijativu, ali su Švajcarci bili dobro postavljeni na svojoj polovini i nisu dozvolili braniocu trofeja da stigne do ozbiljnije šanse.

U četvrtfinalu, Švajcarska će 6. juna u Diseldorfu igrati protiv boljeg iz meča Engleska-Slovačka.



Teme