Web Analytics
Nemačka u četvrtfinalu Evropskog prvenstva - BetaRS

Nemačka u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Fudbal | Izvor: Beta | 29.06.2024 | access_time 23:30
Nemačka u četvrtfinalu Evropskog prvenstva
Fudbalska reprezentacia Nemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Dortmundu pobedila Dansku sa 2:0.

Strelci za Nemačku bili su Kai Haverc iz penala u 54. i Džamal Musijala u 68. minutu.

U četvrtom minutu Šloteberg je bio najviši u skoku kaznenom prostoru Danske i zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog faula.

Tri munuta kasnije šutirao je Kimih snažno sa oko 30 metara, ali je dobro reagovao Šmajhel i izbacio loptu u korner, posle kog je ponovo Šloteberg bio najviši u skoku, ali je ponovo Šmajhel dobro reagovao.

U 10. minutu Haverc je šutirao iz prve iz voleja, a Šmajhel je ponovo uspeo da ostane nesavladan.

Danska je prvu priliku imala u 24. minutu. Šutirao je Mele iskosa u bliži ugao, ali pored gola.

U 36. minutu meč je prekinut zbog loših vremenskih uslova, grmljavine, jake kiše i grada, i igrači su se povukli u svalčionicu. Nakon 30-ak minute pauze meč je nastavljen.

Dva minuta po nastavku Nemačka je imala dve prilike. Prvo je udarac glavom Haverca odbranio Šmajhel, a potom je takođe glavom pokušao Šloteberg, ali pored gola.

U 42. minutu, nakon greške odbrane Nemačke, pokušao je Hejlund udarcem iskosa, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Najbolju priliku Danska je imala u poslednjem minutu prvog poluvremena. Nakon kontra napada Hejlund je izašao sam ispred Nojera, ali je golman Nemačke odlično reagovao.

Nakon tri minuta u nastavku, Danska je preko Andersena zatresla mrežu, ali je pogodak posle intervencije iz VAR sobe poništen zbog ofsajda.

U 52. minutu Andersen je nakon centaršuta Rauma igrao rukom u svom šesnaestercu. Sudija Oliver to nije video, ali je nakon poziva iz VAR sobe pokazao na "belu tačku". Odgovornost je preuzeo Haverc i sigurnim udarcem u donji desni ugao doneo prednost Nemačkoj.

Nemačka je u 59. minutu imala priliku da duplira prednost. Haverc je ušao u šesnaesterca, prebacio golmana Danske Šmajhela, ali je lopta završila pored gola.

Musijala je u 68. minutu doneo dva gola prednosti Nemačkoj. Nakon duge lopte Šloteberga, Musijala je utrčao u šesnaesterca i iskosa udarcem u dalji ugao zatresao mrežu.

Do kraja utakmice Nemačka je kontrolisala dešavanja na terenu, i bez većih poteškoća privela meč kraju i izborila plasman u četvrtfinele.

U četvrtfinalu, Nemačka će 5. maja u Štutgartu igrati protiv boljeg iz duela Španija-Gruzija.


Teme