Web Analytics
Španija u četvrtfinalu EP pobedom protiv Gruzije - BetaRS

Španija u četvrtfinalu EP pobedom protiv Gruzije

Fudbal | Izvor: Beta | 30.06.2024 | access_time 23:00
Španija u četvrtfinalu EP pobedom protiv Gruzije
Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se večeras u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Kelnu pobedila Gruziju 4:1.

Gruzija je povela autogolom Robina Le Normana u 18. minutu, a izjednačio je Rodri u 39. minutu. Španija je povela golom Fabijana Ruisa u 51. minutu, treći gol postigao je Niko Vilijams u 75. minutu, a konačan rezultat postavio je Dani Olmo u 83. minutu.

Španija je dobro počela, imala je inicijativu, a u petom minutu imala je dobru šansu kada je pokušao Pedri, a dobro odbranio golman Georgi Mamardašvili.

Gruzijski golman dobro je intervenisao i u 10. minutu kada je šutnuo Karvahal, a u 16. minutu Emerik Laport bio je neprecizan.

Posle 90 odsto poseda i nekoliko udaraca španske ekipe na gol, Gruzija je povela u 18. minutu posle prvog napada na utakmici. Kontranapad je po desnoj strani izveo Otar Kakabadze i centrirao pred gol ka Hviči Kvaracheliji, ali je lopta pogodila Le Normana. To je bio osmi autogol na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Rodri je pokušao u 22. minutu, a golman Mamardašvili odbranio, dok je pet minuta kasnije Pedri šutirao preko gola.

Gruzijski golman je u 35. minutu odbranio i udarac Marka Kukurelje, a četiri minuta kasnije Španija je izjednačila golom Rodrija sa ivice šesnaesterca, posle dodavanja Nika Vilijamsa. Situaciju je proveravao VAR zbog mogućeg ofsajda Alvara Morate tokom akcije, ali je procenjeno da nije bilo nedozvoljene pozicije.

Do kraja nije bilo prilika pa su ekipe izjednačene otišle na poluvreme.

U 48. minutu Kvarachelija je primetio da je golman Unaj Simon napustio gol liniju i šutirao je sa polovine terena, a lopta je otišla pored leve stative.

Španija je povela u 52. minutu kada je 16-godišnji Lamin Jamal centirirao na drugu stativu, loptu je na tri metra zahvatio Ruis i glavom je poslao u mrežu.

U 55. minutu Španija je 21. put šutnula na gol kada je Morata poslao loptu pored stative.

Jamal je pokušao u 63. minutu, ali je bio neprecizan, a pet minuta kasnije na drugoj strani neprecizan je bio Georgi Citaišvili.

U 74. minutu posle šuta Jamala jedan gruzijski fudbaler poslao je loptu u svoju mrežu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije procenjeno da je Jamal bio u ofsajdu kod dodavanja Danija Olma.

Minut kasnije treći gol za Španiju postigao je Vilijams kada se posle duge lopte koju je poslao Ruis oslobodio čuvara i poslao loptu u vrh mreže.

Gruzijski golman je posle toga odbranio šuteve Olma i Jamala, koji je ponovo šutirao i u 82. minutu, ali je bio neprecizan.

Posle dobre akcije španskih fudbalera, četvrti gol postigao je Olmo sa ivice šesnaesterca u 83. minutu.

Do kraja nije bilo prilika, pa je Gruzija u svom prvom učešću na Evropskom prvenstvu takmičenje završila u osmini finala.

Španija će u četvrtfinalu u petak od 18 časova igrati protiv domaćina turnira Nemačke, koja je pobedila Dansku 2:0.

Teme