Web Analytics
Jovanović (CLS): Turski autobusi skuplji u Beogradu nego italijanski u Atini - BetaRS

Jovanović (CLS): Turski autobusi skuplji u Beogradu nego italijanski u Atini

Politika | 03.07.2024 | access_time 09:50
Jovanović (CLS): Turski autobusi skuplji u Beogradu nego italijanski u Atini
Foto: Beta/Emil Vaš
Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je danas da je Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd donelo odluku o kupovini 150 turskih autobusa na gas, od kojih je 100 zglobnih marke BMC, koji će biti za po 100.000 evra skuplji nego italijanski autobusi koje je nabavila Atina.

"Prvi problem je što su ove dve turske fabrike bili jedini ponuđači na tenderu, BMC za zglobne, a Otokar za solo autobuse, a pritom ponuđena cena je za 31 milion dinara viša od vrednosti tendera koju je odredio GSP", rekao je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je naveo i da je cena autobusa "neverovatno visoka", odnosno 480.000 evra za jedan zglobni BMC autobus, bez poreza, navodeći kao primer za poređenje to što je grčki glavni grad Atina ove godine kupila 100 Iveco zglobnih gasnih autobusa po ceni od 385.000 evra za jedan autobus.

"Treći problem je što se gasni BMC autobusi nisu dobro pokazali, prema navodima sindikata, pa nije logično dugoročno se oslanjati samo na ovu opciju", zaključio je Jovanović.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Fudbal

Zelena Srbija

IT