Web Analytics
Vučić: Pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji iz svih pravaca - BetaRS

Vučić: Pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji iz svih pravaca

Politika | 03.07.2024 | access_time 11:25
Vučić: Pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji iz svih pravaca
Foto: Beta/Milan Obradović
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da su "bukvalno iz svih smerova" pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji ali kako je rekao, bez prelaženja granice.

Vučić je kazao da je 5. i 20. juna primećeno "podizanje" albanskih bespilotnih letelica "Bajraktar" iz Đakovice do visine od 5.800 metara "s namerom izviđanja pozicija Vojske Srbije (VS)".

"Pojačana su dejstva vazduhoplova sa posadama i dronova sa izvidjačkim namerama prema Srbiji bez prelaženja granice, bukvalno su pojačana iz svih smerova prema Srbiji", kazao je Vučić novinarima u kasarni "Banjica 2" u Beogradu posle sednice proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba.

Komentarišući zaključke sa te sednice, predsednik je rekao da su oprema i naoružanje VS "modernizuju i uvećavaju" ali da nisu zadovoljni popunom jedinica VS "na severu Srbije, naročito u Beogradu i Vojvodini".

"Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu, od značajnih snaga u zemljama u regionu do ogromnog broja pripadnika NATO za koje smo uvereni da ni na koji način neće biti upotrebljeni protiv srpskog naroda ili Srbije", rekao je Vučić i ocenio da Srbija mora biti "mnogo jasnija" u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora.
 
(beta/cmg)

Teme