Web Analytics
Exitova oaza svesne muzike poziva publiku na dublje jedinstvo - BetaRS

Exitova oaza svesne muzike poziva publiku na dublje jedinstvo

Muzika | 03.07.2024 | access_time 12:40
Exitova oaza svesne muzike poziva publiku na dublje jedinstvo
Foto: EXIT Promo
Exitovu misiju – da kroz najbolje muzičko iskustvo i energiju koja pomera granice svesti izgradi čvrste mostove ljubavi i slobode među svim posetiocima festivala – upotpuniće i ove godine na jedinstven i okrepljujuć program Pachamama powered by Rosa bine. Na nju stižu neki od najuticajnijih predstavnika pokreta svesne muzike, Mose B2B Franko Heke, AWARË, Pepe Danza & Marek Žilinec, DJ Tebra, Bruna Bortolato i mnogi drugi.

Nema boljeg zalaska sunca nad Novim Sadom od onog, ka kome pogled seže s Pachamama powered by Rosa bine kod petrovaradinskog sata! Najbrže rastuća festivalska platforma rođena da bude zen utočišće među udarnim programima nosećih bina Exita, svoj sedmi rođendan slavi kroz nove samosvesne muzičke podvige, meke gitarske zvuke, cvrkute frula i ples dlanova.

Tako će kroz tišinu i mir, isprepletene harmonije i spojene instrumente, kojima AWARË muzička odiseja prevazilazi konvencionalne granice zvuka, publika najnežnije uklizati iz popodneva u prvo festivalsko veče na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Muzičar nove generacije koji briše geografske, duhovne i muzičke granice, Pepe Danza, povešće publiku u petak na posebno isceliteljsko muzičko putovanje zajedno sa Marekom Žilinecom, slovačkim multitalentovanim izvođačem koji je pod indijskim uticajem prešao put od buntovnog rockera do senzitivnog i perceptivnog izvođača da bi danas svojim zvukom predvodio mase put neotkrivenih prostranstava slobode.

Vizionar svesne muzike Mose, koji je svojim jedinstvenim Cacao Dance DJ setovima prodro u srca milionske publike širom sveta, a nedavno osvojio hiljade Exitovih gostiju u beogradskim Silosima, nastupiće u subotu 13. jula rame uz rame sa Frankom Hekeom, muzičarem maorsko-italijanskog porekla koji će obgrliti publiku svojim mantrama u prepoznatljivom cosmic kirtan reggae ritmu.

U okviru meditativne muzičke sesije sa Lavom – učiteljkom meditacije koja kroz svoju muziku govori jezikom ljubavi, publika će imati priliku i da čuje premijerno izvođenje pesme Starseed koju je komponovala Exitu za rođendan. Terapeutsko dejstvo muzike u punom značenju, posetioci će doživeti i kroz nastup Žarka Ilića, doktora nauka klasične medicine i mind coach-a, koji kroz svoje kompozicije istražuje duhovno nasleđe balkanskog šamanizma i sound healing prakse.

Publika će na Pachamama powered by Rosa bini uživati i u afro i progressive house melodijma koje vešto i iskreno kombinuje DJ Tebra, ali i imati priliku da se uz Brunu Bortolato, DJ-icu i ceremonijalistkinju koja otvara ženska srca, otisne na meditativno putovanje koje povezuje sadašnji trenutak sa drevnim mudrostima sveta.

Kako je i sam Mose ranijom prilikom istakao, snažna ujediniteljska energija Pachamama powered by Rosa bine otvara dušu izvođača čime nastaje najpotentnija muzika, dok cela publika diše i pleše kao jedno biće! Svakim novim i svesnijim plesnim pokretom jača osećaj istinskog pripadanja, slobode, harmonije, dubokog mira i stapanja s prirodom Majke Zemlje, od koje sve potiče i kojoj se sve vraća.

Šarenolikost zvukova i mantri koje povezuju srca i umove u duhovnu misiju, upotpuniće i nastupi Solfire, Ast Arta, Martineesa, Ras Milenka, Cheeka & BaloO-a, Pop Hor Radija, Dub Duba, Lo Fi Falafela, Drum'n'zeza, Nektarija, Banzae, BalkanElektra, Charmer Sheikhsa i DJ/MC Killo Killa.

Celokupnim sadržajem, program Pachamama powered by Rosa bine najavljuje i nastavak Exitovih zalaganja za izgradnju zajednice svesnih i srećnih pojedinaca, povezanih dobrim vibracijama i čistom ljubavlju, a narednu priliku da se priključi ovom pokretu publika će imati na Ada Divine Awakening festivalu čije će četvrto izdanje biti održano na matičnom ostrvu - Adi Bojani, od 13. do 18. septembra.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama