Web Analytics
Tužilaštvo o požaru u fabrici u Šidu: Nisu izvršena veštačenja o štetnosti hemikalija - BetaRS

Tužilaštvo o požaru u fabrici u Šidu: Nisu izvršena veštačenja o štetnosti hemikalija

Životna sredina | Izvor: Beta | 05.07.2024 | access_time 16:00
Tužilaštvo o požaru u fabrici u Šidu: Nisu izvršena veštačenja o štetnosti hemikalija
Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici  navelo je danas da do sada "nisu izvršena potrebna veštačenja" o karakteristikama hemikalija koje su sagorevale tokom požara u fabrici boja i lakova "Evrojug" u Šidu pre dve nedelje, piše Insajder.

U toj fabrici  20. juna je došlo do velikog požara u kojem je poginuo jedan radnik.

Policija je uhapsila vlasnika febrika S.O. (36) i zaposlenog D.H. (45) koje tereti za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti i za krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici je u  odgovoru Insajderu navelo da je pritvor osumnjičenima ukinut  1. jula, posle saslušanja svedoka, a bio im je određen samo zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine je prikupila i razmenila informacije s nadležnima u slučaju požara u fabrici "Evrojug Šid", saopšteno je 21. juna.

Savet Opštine Šid za zdravlje je 25. juna zaključio je da se analizira zdravstveno stanje stanovništva mada je utvrđeno da posle požara nije bilo masovnog trovanja, dok je na opservaciji u bolnici bilo jedno lice "bez ikakvih posledica" koje je otpušteno 24 časa kasnije.

Navedeo je i da je akreditovana stručna organizacija – Zavod za javno zdravlje iz Pančeva analizirao kvalitet vazduha s dve lokacije u Šidu, čime je "potvrđeno da nisu dosegnute granične vrednosti po Uredbi o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha".

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina