Web Analytics
Hamilton: Želeo sam pobedu za Mercedes na Silverstonu - BetaRS

Hamilton: Želeo sam pobedu za Mercedes na Silverstonu

Automoto | Izvor: Beta | 07.07.2024 | access_time 18:35
Hamilton: Želeo sam pobedu za Mercedes na Silverstonu
Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da je u današnjoj trci za Veliku nagradu Velike Britanije želeo da pobedi za svoju ekipu Mercedes, sa kojom je poslednji put na stazi u Silverstonu, uoči prelaska u Ferari.

"Od 2021. godine, svakoga dana ustajem i borim se da treniram kako bih se posvetio zadatku i radio koliko mogu sa ovim neverovatnim timom. Ovo je moja poslednja trka ovde sa ovim timom. Toliko sam želeo pobedu za njih, pošto ih toliko volim i cenim", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je u završnici uspeo da sačuva prednost u odnosu na aktuelnog šampiona Maksa Verstapena iz Red Bula i da ostvari prvu pobedu od trke u Saudijskoj Arabiji 2021.

To je njegova poslednja trka za Mercedes na domaćoj stazi na Silverstonu, pošto od sledeće sezone prelazi u Ferari. On je rekorder Formule 1 sa 104 pobede.

Hamilton je ostvario devetu pobedu na Silverstonu.

"Ovo je za sav naporan rad koji je ekipa uložila tokom godina. Zauvek sam zahvalan svima u Mercedesu i svim našim partnerima. I svim našim neverovatnim navijačima. Mogao sam da vas vidim iz kruga u krug. Nema boljeg osećaja od pobede ovde", naveo je Hamilton.

On je bio emotivan po završetku trke, rasplakao se dok je primao čestitke od ekope putem radija. Po izlasku iz bolida čestitao mu je otac, a zatim i majka.

Verstapen je rekao da ekipa nije imala tempo, ali da je napravila dobru taktiku.

"Na početku sam polako padao i nisam izgledao sjajno u jednom trenutku. Pomislio sam: 'Da li ću završiti peti, šesti?' Ali napravili smo prave odluke u taktici sa gumama. Svaki put smo to uradili u pravom krugu. Na kraju odluka o tvrdim gumama pre nego o mekim mi je definitivno pomogla i zbog toga smo danas bili drugi. Moglo je da bude mnogo gore", rekao je aktuelni šampion.

Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je treće mesto.

"Čestitam Luisu. Ta ključna odluka na kraju, on je uradio bolji posao. Čestitam njemu i Mercedesu. Bilo je teško. Uživao sam i bila je zabavna borba sa ovim momcima. Kao ekipa, mislim da nismo obavili posao koji je trebalo da obavimo. Istovremeno, krivim sebe, mrzim što sam u ovoj poziciji", rekao je on.

"I dalje sam zadovoljan. I dalje uživam. Voleo bih da je sve bilo savršeno, ali danas nije bilo", dodao je britanski vozač.

Naredna trka u šampionatu vozi se 21. jula za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu.

Teme