Web Analytics
Počinje serijska proizvodnja velikog amfibijskog aviona AG600 u Kini - BetaRS

Počinje serijska proizvodnja velikog amfibijskog aviona AG600 u Kini

Ekonomija | 08.07.2024 | access_time 16:35
Počinje serijska proizvodnja velikog amfibijskog aviona AG600 u Kini
Foto: Vatrogasni avion AG600M prikuplja vodu tokom testiranja prikupljanja i ispuštanja vode u Đingmenu, centralna kineska provincija Hubei (Sinhua/Vu Džizun)

Veliki amfibijski avion AG600 koji je samostalno razvila Kina ušao je u novu fazu niske početne serijske proizvodnje i finalne montaže, saopštila je u 2. jula Kineska avioindustrijska korporacija (AVIC), prenosi Sinhua.

Veliki deo nosa aviona za prvi serijski proizveden avion AG600 isporučen je 30. juna, saopštio je AVIC, vodeći proizvođač aviona u zemlji.

Ovaj potez je označio prelazak tipa aviona AG600 iz faze istraživanja i razvoja na serijsku proizvodnju, dodao je projektant.

Prema navodima AVIC-a, proizvodnja nosa aviona trajala je oko tri meseca. Centralna i južna regionalna uprava Uprave za civilno vazduhoplovstvo Kine izvršila je inspekciju usaglašenosti plovidbenosti za proizvodnju ovog velikog dela.

Nakon toga, konačnu montažu ovog aviona AG600 obaviće kompanija AVIC General Huanan Aircraft u Džuhaiu, u južnoj kineskoj provinciji Guangdong.

Nakon što avion AG600 dobije sertifikat o tipu, on će biti isporučen kupcu, rekao je projektant.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT