Web Analytics
Đilas Dačiću: Rejting SPS-a ne postoji, SSP ima veću poslaničku grupu - BetaRS

Đilas Dačiću: Rejting SPS-a ne postoji, SSP ima veću poslaničku grupu

Politika | 09.07.2024 | access_time 10:55
Đilas Dačiću: Rejting SPS-a ne postoji, SSP ima veću poslaničku grupu
Foto: Beta/Miloš Miškov
Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ponovio je danas da nije reagovao na izjavu Srđana Škora jer nije istina da je Škoro pozivao na ubistvo sina predsednika Srbije Danila Vučića, a u odgovoru predsedniku SPS-a Ivici Dačiću ponovio mu je da ne priča o rejtingu SPS-a jer taj rejting više ne postoji.

"Kad je glumio da se kaje zbog mračne prošlosti i bio deo tima koji je Boris Tadić vodio na republici, a ja na gradu, Dačić je na izborima na nivou Srbije dobio petnaest, a u Beogradu deset posto. Danas, kada je zarad lične koristi SPS pretvorio u Vučićev privezak, socijalisti imaju skoro tri puta manje glasova. Njegov drug Mlađan Dinkić, koga je on lično spojio sa Vučićem, nema više ništa osim bankovnog računa i činjenice da je ostao na slobodi. Baš kao i Dačić. A to nije malo, jer zna se šta je radio Dinkić i zna se kome je nošeno koferče i ko se viđao sa Mišom Bananom", naveo je Đilas u izjavi.

Na jučerašnju Dačićevu izjavu da se sve što je Đilas vodio raspalo, odgovorio je da se nije raspalo ništa, ali da se "u ovih 12 godina vlasti SNS-a raspalo sve, uključujući i državu koja više ne postoji".

"U pet godina, koliko sam vodio Beograd, napravili smo tri mosta, preko 40 obdaništa, devet osnovnih škola, dva porodilišta, četiri doma zdravlja, pomagalo se trudnicama, porodiljama, broj rođene dece porastao za četvrtinu... Sve što smo napravili, poput Bulevara, izgleda isto kao i tada. Nije se raspalo ama baš ništa. Vodio sam Košarkaški savez pet godina, taj period je po osvojenim medaljama najuspešniji period u istoriji KSS-a. Pre ulaska u politiku, napravio sam i vodio firmu, koja se nije raspala nego je u svojoj oblasti bila najveća na teritoriji bivše Jugoslavije. Danas vodim najveću opozicionu stranku u Srbiji, onu koja je izbacila SPS iz kancelarija u Skupštini Srbije jer smo veći od vas. Toliko o tome ko se raspada", rekao je Đilas.

Dodao je da je SSP zbog istine reagovao na izjavu tužilaštva da se formira predmet zbog izjave Srđana Škora u kojoj navodno poziva na ubistvo sina Aleksandra Vučića jer to Škoro nije rekao, a da jeste prvi bi reagovali i osudili.

Dačiću je obećao da će odgovarati svi koji su se ogrešili o zakone, pljačkali, širili mržnju i crtali metu na grudima ljudi, Dačić kao saučesnik, a neki drugi kao vođe i inspiratori.

Đilas i Dačić od juče su razmenili tri saopštenja o rejtingu stranaka, nekadašnjim koalicijama i izjavama Srđana Škora koje provladini mediji već danima tumače kao pretnje smrću.

Teme