Web Analytics
Vučić sa predsednicom EBRD-a o većem učešću obnovljivih izvora energije - BetaRS

Vučić sa predsednicom EBRD-a o većem učešću obnovljivih izvora energije

Izvori | Izvor: Beta | 09.07.2024 | access_time 15:30
Vučić sa predsednicom EBRD-a o većem učešću obnovljivih izvora energije
Foto: Beta/Milan Obradovic
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno Baso o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture i o procesu transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije.

Vučić je na Instagramu napisao da je u Predsedništvu imao odličan sastanak sa Baso, kojoj je zahvalio što EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, "čime se u velikoj meri povećava konkurentnost i rast naše privrede".

"Razgovarali smo o ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja", naveo je predsednik.

On je dodao da je tema sastanka sa Baso bila i reformska agenda koja ima za cilj unapređenje investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan.

"Takođe, razgovarali smo i o ogromnom potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru EXPO 2027, koja bi dodatno produbila saradnju između EBRD i naše zemlje, koja se do sada pokazala kao jedan od najpouzdanijih partnera ove ugledne finansijske institucije", piše u objavi Vučića.

Teme