Web Analytics
Fudbaleri Španije u finalu Evropskog prvenstva - BetaRS

Fudbaleri Španije u finalu Evropskog prvenstva

Fudbal | Izvor: Beta | 09.07.2024 | access_time 23:00
Fudbaleri Španije u finalu Evropskog prvenstva
Fudbalska reprezentacija Španije plasirale se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Minhenu u polufinalnom meču pobedila Francusku sa 2:1.

Povela je Francuska golom Kolo Muanija u devetom minutu, a Španija je do preokreta i pobede stigla pogocima Lamine Jamala u 21. i Danija Olma u 25. minutu.

Prvu priliku na meču imala je Španija u petom minutu. Centrirao je Jamal, najviši u skoku bio je Fabijan Ruis, šutirao glavom iz peterca, ali preko gola.

Povela je Francuska u devetom minutu. Mbape je uputio dobar centaršut sa leve strane, Kolo Muani je između dva igrača Španije bio najviši u skoku i glavom zatresao mrežu.

Španija je izjednačila u 21. minutu. Šutirao je Jamal sa 25 metara, a lopta se od leve stative odbila u gol Francuske. Ovim golom Jamal je sa 16 godina postao najmlađi strelac u istoriji evropskih prvenstava.

Samo četiri minuta kasnije Španija je stigla do rezultatskog preokreta. Dani Olmo je šutirao snažno iskosa, pokušao je da interveniše Kunde, ali je samo zakačio loptu koja je završila u mreži.

Do kraja poluvremena Francuska je imala inicijativu i veći posed lopte, ali se Španija dobro branila, nije dozvolila da Francuzi stignu do ozbiljnije prilike i na pauzu je otišla sa golom prednosti.

Prvu priliku u nastavku imala je Francuska u 53. minutu. Šutirao je Čunameni glavom iz dobre pozicije, ali po sredini gola i lako je intervenisao golman Španije Unai Simon.

Francuska je nastavila sa boljom igrom i inicijativom, a najbliža golu je bila u 76. minutu, kada je Teo Ernandes sa ivice šesnaesterca neometan šutirao visoko preko gola.

U 82. minutu ponovo je udarac iz velike daljine oprobao Jamal, ali je lopta otišla zamalo preko gola.

Mbape je u 86. minutu utrčao u šesnaesterac, namestio se na udarac desnom nogom, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Španija je uspela da uspori ritam u samoj završnici, kontrolisala je dešavanja na terenu, bez veći poteškoća privela meč kraju, upisala i šestu pobedu na turniru i izborila plasman u finale.

U finalu, Španija će 14. jula u Berlinu igrati protiv boljeg iz duela Engleska-Holandija.




Teme