Web Analytics
Kineski premijer prisustvovao simpozijumu posvećenom ekonomskoj situaciji - BetaRS

Kineski premijer prisustvovao simpozijumu posvećenom ekonomskoj situaciji

Ekonomija | 10.07.2024 | access_time 09:20
Kineski premijer prisustvovao simpozijumu posvećenom ekonomskoj situaciji
BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION
Kineski premijer Li Ćijang učestvovao je u Pekingu na simpozijumu o ekonomskoj situaciji i naglasio potrebu za neprekidnim inovativnim razvojem, kako bi se učvrstio trend ekonomskog oporavka.

"Od početka ove godine, Kina promoviše visokokvalitetni razvoj, pojačava napore u oblasti makrokontrole i napreduje novim, kvalitetnim i produktivnim snagama, a kineska ekonomija je u stabilnom stanju", rekao je Li nakon što je saslušao ekonomske stručnjake i preduzetnike.

Naglašavajući da bi trebalo uložiti svestrane napore prilikom rešavanja teškoća u ekonomskom radu, premijer je pozvao na činjenično analiziranje ekonomske situacije i donošenje odluka zasnovanih na nauci, prennosi Kineska medijska grupa (CMG).

Li je pozvao na solidnu primenu makroekonomske politike i unapređivanje efektivnosti politike za promovisanje zdravog razvoja ekonomije.

Naglasio je potrebu za neprekidnim inovativnim razvojem, kako bi se učvrstio trend ekonomskog oporavka, da bi se u potpunosti ostvarila uloga preduzeća i pojačala ciljana podrška preduzećima za postizanje napretka u temeljnijim tehnologijima u ključnim oblastima.

Premijer je, takođe, apelovao na ulaganje napora za reformu neracionalnih sistema i mehanizama, povećanje entuzijazma, inicijative i kreativnosti svih strana i efikasnije korišćenje ogromnih inovativnih resursa Kine.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT