Web Analytics
Dačić: Vehabija sinoć napao Bošnjaka u Novom Pazaru, oni su najveća pretnja za muslimane - BetaRS

Dačić: Vehabija sinoć napao Bošnjaka u Novom Pazaru, oni su najveća pretnja za muslimane

Politika | 10.07.2024 | access_time 10:45
Dačić: Vehabija sinoć napao Bošnjaka u Novom Pazaru, oni su najveća pretnja za muslimane
Foto: Beta/Milan Ilić
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se sinoć desio incident u Novom Pazaru jer je vehabija pretukao Bošnjaka i naglasio da su vehabije najveća pretnja za muslimane, odnosno Bošnjake.

"Vehabije postoje dugo, godinama, mi smo upozoravali Austriju da je njihov centar za ovaj region Salzburg odakle koordiniraju aktivnosti. Njihov cilj je da se što više omasove. Osim te stalne borbe protiv nevernika, kako oni kažu, znači svih drugih religija, oni prete i muslimanima jer su ekstremisti", rekao je Dačić, za TV Pink.

Govoreći o nedavnom napadu kod ambasade Izraele, Dačić je naveo da je žandarm Miloš Jevremović mada ranjen javio komandi šta se dešava pa bi drugi žandarmi stigli da intervenišu čak i da on nije uspeo da puca i ubije vehabiju koji ga je napao.

Dačić je objasnio da žuti alarm zbog opasnosti od terorizma, kojim je u Srbiji zamenjen crveni, znači pojačanu budnost kod državnih institucija, dipolomatsko-konzularnih predstavništava, takođe i mesta gde su veća okupljanja građana kao što su železničke i autobuske stanice.

"To ne podrazumeva duge cevi i šlemove", rekao je Dačić, govoreći da postoje zeleni, kao najmanji, pa žuti, naradjasti i crveni kao najveći.

Teme