Web Analytics
Pešić: Nisam zadovoljan fizičkim stanjem ekipe - BetaRS

Pešić: Nisam zadovoljan fizičkim stanjem ekipe

Kosarka | Izvor: Beta | 10.07.2024 | access_time 14:05
Pešić: Nisam zadovoljan fizičkim stanjem ekipe
Foto: Beta/Branislav Bozic
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Beogradu da trenutno nije zadovoljan fizičkim stanjem ekipe, ali i dodao da se "vidi pomak".

"Nisam zadovoljan trenutnim fizičkim stanjem ekipe, uvek može bolje, ali dobro je da se vidi pomak. Igrači dolaza iz različitih sredina i sada treba da se naviknemo jedni na druge i da se uklopimo, a vremena nema mnogo. Prva utakmica nas čeka već 28. jula", rekao je Pešić.

"Čekaju nas zahtevne ekipe na Olimpijskim igrama. Nama je cilj da budemo drugi u grupi, ali onda nas čeka težak žreb, pošto idemo na prvog ili drugog iz drugih grupa", dodao je on.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u grupi sa SAD, Portorikom i Južnim Dudanom.

"Nismo u dobrom fizičkom stanju i mamo problema sa povredama. Jović je tek počeo da trenira individualno, a Davidovac se povredio na prijateljskom meču protiv Holandije i oni neće putovati na pripremne utakmice u Francusku i Abu Dabi", rekao je Pešić.

Selekcija Srbije sutra putuje u Lion, gde će 12. jula odigrati prijateljski meč sa Francuskom, a odmah zatim putuje u Abu Dabi gde će igrati protiv SAD i Australije.

Srbija, SAD i Južni Sudan su od ranije obezbedili plasman na Igre, a Portiriko je učešće izborio ove nedelje savladavši u finalu kvalifikacija u San Huanu Litvaniju.

"Portoriko je fantastična ekipa, dobili su igrače, imaju sjajnog plejmejkera. Ko je bio tamo i doživeo tu atmosferu sa Portorikom, to je fantastična atmosfera. Ja ne znam da li bismo bi ih mi dobili tamo", rekao je Pešić.

Pešić je pozvao novinare da "spuste loptu" pošto su oni spona reprezentacije sa navijačima i da "moraju da budu realni i pišu realno".

"Mi se ne branimo od navijača, nego nam je drago da nas bodre, kao što je to bio slučaj u Manili (na Svetskom prvenstvu). Ali, sam vam već rekao da vi novinari koji ste naša spona sa navijačima, morate da budete realni i pišete realno, da se ne prave nerealna očekivanja i narod ne pali", izjavio je selektor Srbije.

Pešić je rekao i da će konačan spisak igrača za Olimpijske igre saopštiti 23. ili 24. jula, pred sam polazak reprezentacije za Pariz.

Teme