Web Analytics
Naslovne strane za četvrtak, 11. jul 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za četvrtak, 11. jul 2024. godine

Društvo | 11.07.2024 | access_time 08:50
Naslovne strane za četvrtak, 11. jul 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o obeležavanju Dana sećanja na genocid u Srebrenici, o iskopavanju litijuma u Srbiji, o hapšenjima zbog pranja novca i o drugim temama.

ALO - Izjava ministra finansija Siniše Malog o izmenama Zakona o porodici: Za prvo dete 500.000 za drugo 600.000 dinara.

BLIC - "Balkan gori", o rekordnim temperaturama. "Mesta na budžetu u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu", o nepopunjenim mestima na fakultetima u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Nismo ničiji pioni, Srbija vam neće biti plen kao 1999. godine". "Greška za nas 'Kobre' ne postoji", o strogim kriterijumima i zahtevnim obukama pripadnika elitnih jedinica Vojske Srbije.

DANAS - "Negiranje genocida ruši položaj Srbije u svetu", piše list o obeležavanju godišnjice genocida u Srebrenici. Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Miodrag Jovanović u intervjuu za list kaže "Ustavni sud se ponaša kao slepi branilac samovolje predsednika". "Projekat 'Jadar', spremimo se za najgore", piše list.

INFORMER - "Litijum je naša šansa!", o najavi otvaranja rudnika na području Loznice.

KURIR - "Direktno", naziv teksta u kojem se prenosi izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj najavljuje mogućnost otvaranja rudnika litijuma u zapadnoj Srbiji.

NOVA - "Medijska ofanziva vlasti u službi Rio Tinta, o kampanji medija i promociji iskopavanja litijuma. "Uhapšeni rukovodioci trgovinskog lanca Aman", o akciji MUP sprovedenoj zbog sumnje na pranje novca.

POLITIKA - "Ursula fon der Lajen lobira za podršku u EP", piše list. "Oko 150.000 ljudi prošle godine promenilo prebivalište", o promeni mesta stanovanja u Srbiji.

SRPSKI TELEGRAF - "Veliko pranje para u Amanu", list piše o hapšenju više odgovornih osoba iz tog trgovinskog lanca.

Teme