Web Analytics
Milošević (SSP): Deponija u Negotinu ponovo gori - BetaRS

Milošević (SSP): Deponija u Negotinu ponovo gori

Životna sredina | Izvor: Beta | 11.07.2024 | access_time 16:00
Milošević (SSP): Deponija u Negotinu ponovo gori
Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Negotinu Miloš Milošvić rekao je danas da ništa nije urađeno da se požar na deponiji u tom gradu ne ponovi i ona danas ponovo gori.

"Tokom februara deponija je neprekidno gorela, mesec dana nije moglo da se diše, a nijednom nije izvršeno merenje posebne namene, previđeno Zakonom o zaštiti vazduha. Građani su tražili odgovore, ali je vlast smatrala da se tako 'politizuje' situacija, pa je ignorisala sve predloge koje smo imali oko planiranja upravljanja otpadom, rukovođenja deponijom i postavljanja odgovornih rukovodioca. Danas, četiri meseca kasnije, imamo ponovo požar", rekao je Milošević, preneo je SSP.

Dodao je da Negotin tada još uvek nije imao mernu stanicu i da su zbog toga i tražili da Zavod za javno zdravlje Timok uradi vanredna merenja.

"To se nije desilo ili se bar nije prezentovalo građanima Negotina jer ova vlast na tome i počiva: na sakrivanju istine, na dezinformisanju građana, na držanju stanovništva u stalnom neznanju i strahu. Samo promena vlasti i dolazak ljudi koji vole svoj grad može zaustaviti odumiranje života u Negotinskoj krajini", ocenio je Milošević. 



Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina