Web Analytics
Paolini u finalu Vimbldona - BetaRS

Paolini u finalu Vimbldona

Tenis | Izvor: Beta | 11.07.2024 | access_time 17:45
Paolini u finalu Vimbldona
Italijanska teniserka Džasmin Paolini plasirala se danas prvi put u karijeri u finale londonskog Vimbldona, pošto je pobedila 37. teniserku sveta Donu Vekić iz Hrvatske posle tri seta, 2:6, 6:4, 7:6.

Sedma teniserka sveta pobedila je posle dva sata i 51 minuta i drugi put u karijeri se plasirala u finale nekog grend slem turnira.

Vekić je dobro počela, oduzela je servis protivnici u petom i sedmom gemu i povela u meču.

Teniserke su u drugom setu osvajale gemove na svoje servise sve do poslednjeg 10. kada je Paolini napravila brejk kojim je osvojila drugi set.

Vekić je u prvom gemu trećeg seta oduzela servis Italijanki, koja je u šestom gemu vratila brejk i izjednačila na 3:3. Odmah u narednom gemu hrvatska teniserka je napravila novi brejk i povela, ali joj je Paolini odmah uzvratila i izjednačila na 4:4.

Obe su posle toga osvojile po gem na svoje servise, a Paolini u 10. nije iskoristila meč loptu.

Napet gem koji je trajao 10 minuta osvojila je Paolini za 6:5, a Vekić se tokom pauze između gemova rasplakala. Hrvatska teniserka je u gemu na svoj servis uspela da spasi meč loptu i izbori taj-brejk.

Vekić je povela 8:7 u taj-brejku, a Paolini je posle toga osvojila tri uzastopna poena i posle treće meč lopte plasirala se u finale.

Ona će u subotu u finalu igrati protiv bolje iz duela Elene Ribakine iz Kazahstana i Čehinje Barbore Krejčikove.

Teme