Web Analytics
Naslovne strane za petak, 12. jul 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za petak, 12. jul 2024. godine

Društvo | 12.07.2024 | access_time 08:50
Naslovne strane za petak, 12. jul 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 12. jul, pišu o razmeni izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom godišnjice genocida u Srebrenici, kao i o odluci Ustavnog suda koja može da vodi rudarenju litijuma u zapadnoj Srbiji.

ALO - "Ratne trube iz Sarajeva", o govoru člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića u Potočarima. List piše i o velikoj upotrebi litijuma u medicinske svrhe.

BLIC - "Menja iskaz po savetu advokata", porodica nestale Danke ogorčena posle saslušanja Dejana Dragijevića. List piše i da je "Bećirović u Potočarima napao Srbiju, Vučića i Dodika".

VEČERNJE NOVOSTI - "Iz Potočara udarili na Srbiju i RS, Rezolucija UN kao batina", piše list. List najavljuje akciju Ministarstva zdravlja: "U nedelju na besplatan pregled kod endokrinologa".

DANAS - "Ustavni sud presudio u korist vlasti i Rio Tinta", doneo je odluku da uredba Vlade Srbije iz 2022. godine, kojom je obustavljen projekat "Jadar" nije u skladu sa Ustavom i zakonom. List prenosi i sagovornike o izboru Grčića, Lukača i Nedimovića na najviše lokalne funkcije: "Najgori kadrovi SNS-a na najvišim mestima". 

NOVA - "Ustavni sud ukinuo odluku o zabrani kopanja litijuma u Srbiji", protesti protiv projekta "Jadar". List piše i da "Tomin sin zida solarnu elektranu na 25 hektara", firma Radomora Nikolića na korak od građevinske dozvole.

INFORMER - "Litijum i ratari mogu zajedno", objašnjavaju stručnjaci. List piše i o obraćanju predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na obeležavanju godišnjice ratnog zločina u Srebrenici.

KURIR - Pod naslovom "Ćutanje" list piše da još niko nije odgovarao za pokušaj ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici. "Srbija ima ključnu ulogu u regionu", izjavio je francuski ambasador Pjer Košar za taj list.

SRPSKI TELEGRAF - "Tajni pregovori Putina i Trampa preko  Orbana", piše list. "Mapa srpskog stradanja", list piše da svet "ne haje" za srpske žrtve.

POLITIKA - "Lord Oven: Srbija ne treba da bude oruđe ni NATO-a ni Rusije". List piše i da "Nikada neće naći krivce za pokušaj linča Vučića", a premijer Miloš Vučević govori o "novim pretnjama iz Sarajeva".

Teme