Web Analytics
Osmomilioniti NEV sišao sa proizvodne trake kineskog proizvođača BYD - BetaRS

Osmomilioniti NEV sišao sa proizvodne trake kineskog proizvođača BYD

Svet | 12.07.2024 | access_time 13:25
Osmomilioniti NEV sišao sa proizvodne trake kineskog proizvođača BYD
Foto: Xinhua/Sun Weitong
Kineski proizvođač automobila BYD otvorio je 11. jula svoju fabriku na Tajlandu, pošto je njegovo osmomilionito novo energetsko vozilo (NEV) sišlo sa proizvodne trake, označivši prekretnicu u širenju kompanije u inostranstvu.

BYD je završio izgradnju fabrike na Tajlandu, u istočnoj provinciji Rajong,  za samo 16 meseci. Sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 150.000 vozila, proizvodnja automobila u fabrici obuhvata štancovanje, farbanje, zavarivanje, finalnu montažu i proizvodnju automobilskih komponenti, piše agencija Sinhua.

Kao vodeći svetski proizvođač automobila i pionir u kineskoj industriji električnih vozila, ulaganje BYD-a u fabriku na Tajlandu, zajedno sa njegovom naprednom proizvodnom tehnologijom, podstaći će razvoj industrije električnih vozila na Tajlandu i širom regiona Udruženja zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), rekla je ministarka industrije Tajlanda Pimfatra Vičaikul.

Osmomilioniti NEV sišao sa proizvodne trake kineskog proizvođača BYD
Foto: Xinhua/Sun Weitong


Tajland je dugo glavna baza za proizvodnju automobila u ASEAN-u. U okviru vladinih napora za promociju investicija, zemlja ima za cilj da proizvodnja električnih vozila dostigne 30 odsto svih vozila u zemlji do 2030. godine.

Vang Čuanfu, predsednik i glavni izvršni direktor BYD-a, izrazio je zahvalnost tajlandskim kupcima i rekao da kompanija ima za cilj da lansira više čistih električnih i plug-in hibridnih modela na Tajlandu, istovremeno promovišući unapređenje lanca automobilske industrije u zemlji.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Tenis

Zelena Srbija

Hronika

Scena