Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 13. jul 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 13. jul 2024. godine

Društvo | 13.07.2024 | access_time 10:25
Naslovne strane za subotu, 13. jul 2024. godine
 Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 13. jul pišu o najavama vlasti u vezi otvaranja rudnika litijuma u Srbiji, o reagovanjima na lokalne izbore koji su održani u junu i o drugim temama.

ALO - "Radite šta hoćete, mi nećemo ratovati, prenosi list reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz njegovog jučerašnjeg obraćanja. List piše i o sahrani napadača na žandarma ispred izraelske ambasade u Beogradu.

BLIC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o dešavanjima u Srebrenici "Vučić: Nećemo da nasedamo na provokacije iz BiH". O nastavku suđenja roditeljima dečaka koji je u maju prošle godine izvršio masovno ubistvo u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar": "Baba, dadilja i nastavnica istorije dečaka ubice nisu svedočile".

VEČERNJE NOVOSTI - List piše o procenama stručnjaka za tržište nekretnina "Kvadrati nastavljaju da 'skaču'".

DANAS - Reditelj Rajko Grlić sa 71. filmskog festivala u Puli za list ocenjuje "Nacionalizam, to divno domoljublje, magla je za veliku pljačku". O sezonskim radnicima iz Srbije: "Plate u ugostiteljstvu i do 4.000 evra".

NOVA - Intervju sa potpredsednikom Narodnog pokreta Srbije Đorđem Stankovićem: "Mogući novi izbori u Nišu, ali će SNS proći još gore". "Vlast prevarila građane oko kopanja litijuma", povodom odluke Ustavnog suda Srbije u vezi projekta "Jadar".

INFORMER - List piše da predsednik SAD Džozef Bajden "mora u penziju". "Pukao svaki treći brak u 2023", o razvodima brakova u Srbiji.

KURIR - Pod naslovom "Novi gaf" list piše o tome kako je američki predsednik Džo Bajden pomešao predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

SRPSKI TELEFRAF - "Hteli su da sruše Dejton i unište RS", o odgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na navode iz Sarajeva.

POLITIKA - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o međunarodnoj politici: "Plan za uništenje Srbije u pet tačaka". Intervju bivšeg funkcionera Demokratske stranke Dragoljuba Mićunovića: "Milošević mi je nudio Vašington, a ja sam hteo njegovu stolicu".

Teme