Web Analytics
Đorđe Vukadinović: Dogovor Bastaća sa SNS samo jedan u nizu poraza opozicije - BetaRS

Đorđe Vukadinović: Dogovor Bastaća sa SNS samo jedan u nizu poraza opozicije

Politika | 13.07.2024 | access_time 11:40
Đorđe Vukadinović: Dogovor Bastaća sa SNS samo jedan u nizu poraza opozicije
Foto: Beta/ Milan Obradovic
Urednik portala Nova srpska politička misao Đorđe Vukadinović rekao je danas da postizanje dogovora nosioca liste "Čuvari Starog grada" Marka Bastaća sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i izbor Bastaća za predsednika Skupštine te beogradske opštine, predstavlja logično finale pregovora nakon izbora i samo još jedan u nizu poraza opozicije.

Kako je Vukadinović kazao za list Danas, trenutno je "prilično očigledno" da je odluka o izlasku na beogradske izbore pod postojećim i suštinski medijski i politički neizmenjenim uslovima, bila višestruko pogrešna.

Prema njegovim rečima, da je odluka koju je doneo Bastać bila i drugačija, ne bi značajno umanjila već napravljenu štetu.

"Budući da sam Bastać nije deo 'oficijelnog opozicionog partijskog korpusa' još od 2020. godine, nije bilo previše realno očekivati da će on, kao takav, sada da 'spasava obraz' nepripremljene i slabo organizovane opozicije u glavnom gradu", ocenio je Vukadinović.

Na izborima za opštinu Stari grad najviše glasova je osvojila koalicija "Biram Stari grad" - 37,01 odsto glasova, odnosno 23 mandata u Skupštini opštine koja ima ukupno 56 odbornika.

Drugoplasirana je bila lista vladajuće koalicije "Aleksandar Vučić-Stari grad sutra" sa osvojenim 21 mandatom, odnosno 34,79 odsto glasova.

Na trećem mestu sa osvojenih 16,35 odsto glasova bila je lista Marka Bastaća "Čuvari Starog grada" čime im je obezbeđeno 10 odborničkih mesta.

Po jedan mandat osvojile su liste "Za zeleni Stari grad-Dr Dejan Žujović" i "Narodna lista".


Teme