Web Analytics
Agencija za bezbednost saobraćaja na Exitu: Alkohol i vožnja ne idu zajedno - BetaRS

Agencija za bezbednost saobraćaja na Exitu: Alkohol i vožnja ne idu zajedno

Muzika | Izvor: Beta | 13.07.2024 | access_time 14:30
Agencija za bezbednost saobraćaja na Exitu: Alkohol i vožnja ne idu zajedno
Agencija za bezbednost saobraćaja saopštila je danas da je zajedno sa Upravom saobraćajne policije prisutna na novosadskom festivalu Exit da bi ukazali posetiocima da ne voze pod dejstvom alkohola i da organizuju bezbedan povratak kući s noćnih koncerata.

Pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Mirko Koković kazao je da je u Srbiji u prethodne četiri godine u saobraćajnim udesima poginulo 516 mladih, a 30.000 je povređeno.

"Samo prošle godine poginulo je 90 mladih osoba, a za prvih pet meseci ove godine život je izgubilo 39 mladih ljudi. Najviše saobraćajnih nezgoda dešava se vikendom između 21.00 i 02.00, na šta utiču neprilagođena brzina vozila, vožnja pod uticajem alkohola, gubitak kontrole nad vozilom, nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i neiskustvo vozača. Zato smo mi ovde da pošaljemo jasnu poruku da alkohol i vožnja ne idu zajedno", rekao je on.

Koković je posavetovao mlade da pred svaki večernji izlazak znaju ko ih bezbedno vozi i ko ih vraća.

Agencija za bezbednost saobraćaja će zajedno s Ministarstvom unutrašnjih poslova i u saradnji sa organizatorima biti i na ostalim festivalima tokom leta koji okupljaju veći broj mladih, kao što su Love fest i Guča.

"Konstantno ćemo apelovati na mlade da odgovorno konzumiraju alkolol, da ne voze ako piju i da vode računa o bezbednom učestvovanju u saobraćaju", piše u saopštenju.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama