Web Analytics
Bivši predsednik Crne Gore Đukanović obavešten da se na njega sprema atentat, policija nema podatke - BetaRS

Bivši predsednik Crne Gore Đukanović obavešten da se na njega sprema atentat, policija nema podatke

Region | 13.07.2024 | access_time 15:50
Bivši predsednik Crne Gore Đukanović obavešten da se na njega sprema atentat, policija nema podatke
Foto: Beta/Milan Obradovic

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović obavestio je nadležne organe da je dobio informaciju da se priprema atentat na njega, prenela je njegova kancelarija podgoričkom listu "Vijesti".

Ali je Uprava policije kasno sinoć "Vijestima" kazala da nema podatke koji bi ukazivali na ugrožavanje bezbednosti bivšeg predsednika, a Agencija za nacionalnu bezbednost nije odgovorila na pitanja "Vijesti" o tome.

Na pitanje da li je Đukanovića  bilo ko iz sektora bezbednosti obavestio da mu je ugrožena bezbednost, odnosno da se na njega priprema atentat, Đukanovićeva kancelarija je odgovorila da je on informaciju o tome dobio od "određenih međunarodnih zvaničnika iz obaveštajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe".

Nije rečeno ko je i kada Đukanoviću preneo tu informaciju.

Izvor blizak Đukanoviću rekao je da ga je "visoki strani vojni zvaničnik sa Kosova" obavestio da organizovana kriminalna grupa iz "jedne susedne zemlje" navodno planira atentat "u sprezi sa bezbednosnim službama jedne druge susedne zemlje".

Uprava policije je saopštila da po Članu 18. Zakona o predsedniku Crne Gore, po prestanku funkcije predsednik ima pravo na stalno lično obezbeđenje u skladu sa bezbednosnom procenom koju u skladu sa zakonom utvrđuje Agencija za nacionalnu bezbednost.

Odgovarajući na pitanje da li je Đukanoviću pojačano obezbeđenje, iz njegove kancelarije su saopštili da je smanjeno time što je ukinuto obezbedjenje u dnevnoj smeni na mestu stanovanja bivšeg predsednika.

Naveli su da službe bezbednosti nisu na razgovor pozivale Đukanovića, niti koordinatora njegovog obezbeđenja da bi im ukazali na potencijalnu opasnost.

"Nije bilo nikakve inicijative za razgovor od strane predstavnika službi bezbednosti", rečeno je "Vijestima" u Đukanovićevoj kancelariji.

Teme