Web Analytics
Američka tajna služba tvrdi da je Tramp bezbedan - BetaRS

Američka tajna služba tvrdi da je Tramp bezbedan

Svet | 14.07.2024 | access_time 01:35
Američka tajna služba tvrdi da je Tramp bezbedan
AP Photo/Gene J. Puskar
Bivši američki predsednik Donald Tramp je bezbedan nakon incidenta na mitingu u saveznoj državi Pensilvanija, u kojem je povređen, izjavio je porparol američke tajne službe Entoni Guljelmi.

"Incident se dogodio uveče 13. jula na Trampovom skupu u Pensilvaniji. Tajna služba je sprovela zaštitne mere i bivši predsednik je bezbedan. Ovo je sada aktivna istraga Tajne službe i dalje informacije će biti objavljene kada budu dostupne", naveo je Guljelmi u saopštenju koje prenosi Si-en-en (CNN).

Tramp je večeras izjavio da se oseća dobro i da je na kontroli u medicinskoj ustanovi zbog povrede do koje je došlo nakon što su se tokom njegovog predizbornog govora čuli zvuci nalik hicima iz vatrenog oružja.

Reporteri sa njegovog mitinga u Batleru u Pensilvaniji izvestili su da su čuli "seriju glasnih eksplozija ili glasnih prasaka" pre nego što su agenti Tajne službe stigli do bivšeg predsednika koji je bio za govornicom.

"Tajna služba je stigla i odmah pokrila Trampa. Čuli smo zatim i ostale glasne pucnje", navodi se u izveštaju grupe novinara.

"Agenti su zgrabili Trampa, koji je podigao pesnicu u vazduh", dodaje se u izveštaju.

Nakon što se začuo pucanj, okupljeni su počeli da vrište i da beže. Tramp je posegao desnom rukom ka vratu i spustio se ispod govornice pre nego je obezbeđenje stiglo da ga zaštiti.

Čini se da mu je povređeno desno uvo zbog čega je imo krv na licu.

U ovom trenutku nije poznato ko je napadač niti da li je uhapšen.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika