Web Analytics
Alkaras: Osvajanje trofeja na Vimbldonu je san - BetaRS

Alkaras: Osvajanje trofeja na Vimbldonu je san

Tenis | Izvor: Beta | 14.07.2024 | access_time 18:50
Alkaras: Osvajanje trofeja na Vimbldonu je san
Španski teniser Karlos Alkaras rekao je da je prelep osećaj osvojiti titulu na Vimbldonu u Londonu, nakon što je danas odbranio trofej na tom grend slem turniru pobedom u finalu protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića.

"Osvajanje ovog trofeja je za mene san. Kada sam imao 11 godina u jednom intervjuu sam rekao da mi je san da osvojim Vimbldon. Želim da nastavim. Sjajan je osećaj igrati na ovom divnom terenu i podići ovaj neverovatan trofej. Ovo su najlepši teren i trofej", rekao je Alkaras posle meča.

Alkaras je pobedio Đokovića posle tri seta, 6:2, 6:2, 7:6 i osvojio četvrtu grend slem titulu u karijeri u četvrtom finalu.

On je u 10. gemu trećeg seta imao 40:0 i tri meč lopte, koje je Đoković uspeo da spasi.

"Đoković je neverovatan borac i znao sam da će ponovo imati šanse, pokušao sam da osvojim poen servisom, ali nisam mogao. Bilo mi je teško. Pokušao sam da ostanem miran i pozitivan. U taj-brejku sam pokušao da igram najbolje što mogu. Bilo mi je drago što sam mogao da pronađem rešenja. Zaista sam srećan što sam u ovoj situaciji i što sam odigrao sjajan taj-brejk", naveo je on.

Alkaras je deveti teniser u Open eri koji je odbranio titulu na londonskom grend slemu, a poslednji kome je to pošlo za rukom bio je Đoković, koji je osvojio titule 2021. i 2022.

To je uspelo još Rodžeru Federeru, Pitu Samprasu, Borisu Bekeru, Džonu Mekinrou, Bjornu Borgu, Džonu Njukombu i Rodu Lejveru.

"Borio sam se, verovao. Ne znam. Velika je čast biti deo toga. Srećan sam što sam u istom društvu kao i Novak koji je to uradio. Oni su veliki šampioni. Još sebe ne smatram šampionom. Ne kakvi su oni. Pokušavam da idem dalje i gradim svoj put, svoje putovanje", naveo je Alkaras.

Alkaras je rođen u maju 2003. godine i sa 21 godinom i 70 dana treći je najmlađi teniser u Open eri koji je odbranio titulu na Vimbldonu. On je to učinio posle Bekera koji je imao 18 godina i 227 dana kada je 1986. godine obranio trofej i posle Borga koji je sa 21 godinom i 26 dana 1977. godine odbranio titulu.

On je rekao da je toliko nervozan tokom pobedničkog govora, da je zaboravio da kaže nešto o Đokoviću.

"Ovo su bile teške nedelje za tebe. Imao si operaciju posle Rolan Garosa i nisi znao da li ćeš igrati na Vimbldonu, a stigao si do finala. Teško je shvatiti da si igrao poene i meč samo dve nedelje posle operacije. Uradio si sjajan posao, nastavi tako", dodao je španski teniser.

On je zahvalio porodici i ekipi na podršci i pomoći i rekao da se nada da će zajedno doživeti još ovoliko lepih trenutaka.

Alkaras je upitan i gde će gledati večerašnje finale Evropskog fudbalskog prvenstva između Španije i Engleske.

"Zajedno sa mojim timom, ne znam gde, ali sigurno ćemo gledati. Ja sam već obavio svoj posao, sada ćemo videti fudbalere. To će biti zaista težak meč. Gledaću", rekao je Alkaras.

Teme