Web Analytics
Stanojević: Odluka o bonusima protivpravna i u interesu jednog kluba - BetaRS

Stanojević: Odluka o bonusima protivpravna i u interesu jednog kluba

Fudbal | Izvor: Beta | 15.07.2024 | access_time 13:30
Stanojević: Odluka o bonusima protivpravna i u interesu jednog kluba
Trener fudbalera Partizana izjavio je danas i da je Partizan za nova pravila o bonus igračima, ali da ta odluka nije doneta na vreme i po propisima.

Stanojević se protivi načinu i trenutku donošenja odluke da se broj obaveznih bonus igrača (fudbaleri rođeni 2003. godine i mlađi) poveća sa jednog na dva.

"Koliko znam, nisu svi klubovi za bonuse, iako se takva priča pravi. Ko je doneo ovu protivpravnu odluku? Mora da se odgovara za to? Da li je imao podršku za to? Pravili smo prelazni rok u skladu sa propisima, možda neke igrače ne bismo pustili. Ko je doneo odluku i ko je podržao tu protivpravnu odluku? I mi smo za bonuse, ali na vreme i po propisima", rekao je Stanojević, a preneo Mozzartsport.

Stanojević se zapitao i šta može da očekuje u prvenstvu, ako je pred početak doneta odluka u interesu jednog kluba.

"Šta ja da odlučujem kao trener kada se donese protivpravna odluka u interesu jednog kluba, šta da očekujem u prvenstvu? Da pričamo o intenzitetu faula u derbiju? Moramo da imamo jednakost, da svi budemo isti po zakonu. Da li će neko imati veću podršku ili budžet, u to ne ulazim. Poenta priče je da ne znaš šta će se sutra desiti u nekim drugim okolnostima. Dobio sam uverenje da će makar osnovne stvari biti striktno poštovane. A, evo, nije ni počela sezona... Za mene su ovo nenormalne stvari. Nisam očekivao da se ovo desi", dodao je on.

Stanojević je rekao i da nigde na svetu "ne postoji da igrač od 23 godine bude bonus".

"To je oženjen čovek, ima decu. Nemam problema sa bonusima. Ako pričamo o reprezentativnim selekcijama, mlada reprezentacija nema uspehe poslednjih godina. O bonusima mora da se priča sa stručne strane", rekao je Stanojević.

"Ne vidim u Evropi primere da to rade. Ako hoćeš da budeš zemlja razvojnog tipa, onda nemoj da igra deset stranaca. To je kontradiktorno, koja je poenta onda? Ako hoćeš srpske igrače, stavi onda pravilo o tri stranca. Ako hoćeš da se takmičiš, daj onda neograničeno. Moramo da znamo šta hoćemo. Bonus da bude igrač koji igra za drugu reprezentaciju? Ne slažem se s tim", rekao je Stanojević.

Trener Partizana je rekao i da je po dolasku u Partizan dobio uveravanja da će svi imati jednak tretman, kada je u pitanju suđenje i propozicije takmičenja.

"Uveravali su me da ćemo imati jednak tretman, svi klubovi, što se tiče suđenja i svih propozicija. Rekli su da ćemo se pojačati u svakom smislu. Zato sam i došao. Da dođem treći put na isto kao ranije... Na prvoj situaciji se nismo izborili, a znam da je klub sve uradio, bio sam prisutan da su sve želeli i borili se", izjavio je Stanojević.

Stanojević se i zapitao kako to da "večiti derbi" ne može da sudi najbolji srpski sudija Srđan Jovanović.

"Ko odlučuje da derbi ne može da sudi najbolji srpski sudija Srđan Jovanović. Ko daje te predloge? Prošle sezone nismo imali isti tretman u sudijskoj organizaciji. Samo da bude normalno, kao što je rečeno. Svi klubovi da imaju jednak tretman u tim stvarima", rekao je Stanojević.

"Nije ovo normalno i ne dam da radimo stvari koje nisu normalne i sportske. Moraš da reaguješ. Ne kukam ja. Prvo, mi imamo ogroman budžet, mnogo veći od drugih klubova. Mi smo u startu u prednosti u odnosu na druge ekipe. Ali, pričamo o osnovnim stvarima da budu za sve iste", zaključio je Stanojević.

Teme