Web Analytics
U Novom Sadu povećan broj intervencija hitne pomoći, nema planiranih restrikcija vode - BetaRS

U Novom Sadu povećan broj intervencija hitne pomoći, nema planiranih restrikcija vode

Životna sredina | Izvor: Beta | 15.07.2024 | access_time 16:25
U Novom Sadu povećan broj intervencija hitne pomoći, nema planiranih restrikcija vode
Portparol Hitne pomoći u Novom Sadu Zoran Krulj rekao je danas agenciji Beta da je ta služba u proteklom periodu imala do 20 odsto više intervencija nego inače.

On je dodao da visoke temperature deluju na sve bez obzira na starost, a da na gubitak tečnosti jako loše reaguju deca do jedne godine. 

"Veliki broj intervencija se završava na javnim mestima, kod onih koji se nisu pridržavali saveta u vezi sa boravkom napolju ili pijenjem vode, zbog čega je dolazilo do kolapsa, sinkopa, nesvestica, epileptičnih napada", rekao je Krulj.

Naveo je da Hitna pomoć ima najviše posla kada se desi nagli prelaz sa visokih na niske temperature ili obrnuto.

"Problem je što u našem podneblju nismo naučili da živimo sa ovako visokim temperaturama. Oscilacije u temperaturi su u stvari period kada organizam najviše trpi i kada se najčešće događaju akcidenti, bilo kardiološki bilo drugi", izjavio je Krulj. 

Portparolka javno-komunalnog preduzeća "Vodovod i Kanalizacija" Borislava Latinović rekla je agenciji Beta da nema problema u vodosnabdevanju Novog Sada, uprkos povećanoj potrošnji vode.

Prema najavama Hidrometeorološkog zavoda sutra će biti najtopliji dan u ovom talasu, a u Novom Sadu od 23 do 39 stepeni.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina